Güroymak'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

GÜNCEL 19 Ekim 2016 17:12
Videoyu Aç Güroymak'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı
A
a

Güroymak’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelengin bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Muhtarlar günü anlam ve önemi hakkında konuşma yapıldı.

Kaymakam Muharrem Eligül, bu güzide kuruma 19 Ekim Muhtarlar Günü olmasını ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. Bu anlamlı günde burada bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor en kalbi duygularımla hepinizi yürekten selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenli olarak muhtarlarımızı ağırlayarak, onların görüşlerini ve isteklerini dinleyip demokrasimizin bu en eski ve köklü kurumunun temsilcilerine hak ettikleri değeri göstermektedir. Sanıyorum daha önce hiçbir iktidar ve hiçbir politikacı muhtarlık kurumuna bu kadar önem vermemiştir. Kaymakam Eligül muhtarların demokrasimizin temel taşı olduğunu ifade ederek, tarihte seçimle yönetime gelen ilk yöneticilerin muhtarlar olduğunu söyledi. Güroymak birlik ve beraberlik içinde yaşayan bir yer olduğunu belirterek, muhtarların bundaki rolünün çok büyük olduğunu kaydetti.

Güroymak Köy ve Mahalle Muhtarları İlçe Kaymakamının ilgi ve alakasından dolayı teşekürlerini belirttiler. 
Daha sonra İlçe Kaymakamımız Muharrem Eligül tarafından İlçede faaliyet gösteren alabalık tesisinde Mahalle ve Köy Muhtarlarına öğle yemeğinde alabalık ikram etti.

19 Ekim Muhtarlar günü programına İlçe Kaymakamı Muharrem Eligül, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Aydın, İlçe Yazı İşleri Müdürü Kazım Açıkyol, Kurum amirleri, Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı. 
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi