Güroymak'ta 15 Temmuz Etkinlikleri

GÜNCEL 16 Temmuz 2018 10:11
Videoyu Aç Güroymak'ta 15 Temmuz Etkinlikleri
A
a

Güroymak ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mevlit okutuldu.

Düzenlenen mevlit programına vatandaşlar yoğun katılım sağladı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlithanlar tarafından Türkçe ve Kürtçe mevlit okundu. 

Program’da bir konuşma yapan Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, ülkemiz tarihinde karşılaşmadığı menfur bir olayla karşılaştı. Milletimiz tarihte birçok zaman pek çok badirelere maruz kalmıştır. Biz millet olarak Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi ile on asır islam’a bayraktarlık yapmış bir milletiz. Haçlı dünyasının İslam alemine karşı husumetine göğüs germişiz. On asır Hristiyan dünyanın saldırılarına karşı bütün milletimiz topyekûn göğsünü siper etmiş. İki yıl önce karşılaşmış olduğumuz bu elim vaka tarihte eşi, benzeri ve emsali görülmemiş bir vakaydı. Ne idüğü belirsiz yapılarca bir anda ülkemiz kan deryasına boğuldu. Ama çok şükür milletimiz birlik ruhu içerisinde vatan, bayrak ve istikbaline sahip çıkmıştır. Akif ne güzel diyor; Değil mi cephemizin sinesinde iman bir; Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir. Gayemiz, sevincimiz aynıydı çünkü on asırdır bu topraklarda biz aynı duyguları paylaştık. İnşallah bu millet Türküyle, Kürdüyşe, Arabıyla, Zazasıyla on asırdan beridir bu topraklarda kardeşçe yaşadı ve ebediyen kardeşçe yaşamaya devam edecektir dedi.

Güroymak’lı vatandaşlardan Mahir Okay yapılan ihanetin ikinci yılı münasebetiyle etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Okay açıklamasında, 15 Temmuz 2016 yılında ülkemizde yapılan darbenin ikinci yıl dönümü nedeniyle Güroymak Selim Özmen Camisinde bugün Güroymak Kaymakamlığı, Güroymak Belediyesi, İlçe Müftülüğünce halkın katılımıyla şehit ve gazilerimiz için mevlit okutuldu. Gelen vatandaşlara lokum ve gülsuyu ikram edildi dedi. 

Mevlit programına Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Kanaat önderleri, vatandaşlar, kuran kursu öğrencileri katıldı.


Saat 20:00'dan sonra ise Güroymak Hükümet konağı karşısında bulunan bir çay ocağında kurulan dev ekranda 15 Temmuz günü ile ilgili görüntüler verildi. 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde yekvücut olup ülkeyi FETÖ'nün örgütü ve dış mihraklara karşı, canları pahasına nasıl savunduklarını gösteren görseller vatandaşları duygulandırdı. Etkinliğine vatandaşlar tarafından yoğun katılım gösterirken şehit ve gaziler için dualar okundu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi