Güroymak'lı üniversite öğrencilerinden anlamlı etkinlik

GÜNCEL 2 Eylül 2019 21:28
Videoyu Aç Güroymak'lı üniversite öğrencilerinden anlamlı etkinlik
A
a

Güroymak ilçesinde 10 üniversite öğrencisi tarafından toplum bilincini uyandırmak için ilçede kitap okuma etkinliği düzenledi.

İlkokulda beraber okuyan ve şuan 10 üniversiteli genç bir araya gelerek ilçenin en işlek yeri olan çay bahçesinde kitap okuma etkinliği düzenledi. Kitap etkinliği düzenleyen üniversiteli gençler çay bahçesine de ayrıca 2 adet kitaplık kazandırdı.

Bingöl Üniversitesi Psikoloji bölümünü okuyan Ronayi Önder, ilkokuldan bu yana farklı üniversitelerde okusalar bile ayrılmadıklarını ifade etti. Ronayi Önder açıklamasında 10 arkadaşımızla tatilde kariyer günleri adlı bir etkinlikte bir araya geldik. İlkokuldan bu yana beraberiz ve ekibiz dağılmadı. Geçmişte yaşadığımız sıkıntıları yeni nesiller yaşamasın diye fikir arayışında bulunduk. İlçemizin gelişmesi ve kalkınabilmesi adına insanın okuması gerektiğini düşünüyoruz. 
Amacımız halkın içinde farkındalık yaratmak kalabalık olan alanlarda insanların rahatlıkla kitap okuyabilmesini sağlamaktır. Kazandırmış olduğumuz Sokak Kütüphanesi adlı kitaplıklarda süresiz kitaplarını alabilir ve okuduktan sonra tekrar yerine bırakabilir herkes faydalanabilir. Bugün bu çay bahçesinde kitap okuma eylemi yapacağız bir saatlik kitap okuma eylemi olacak halkın içine karışarak kimseyi rahatsız etmeden sessiz bir şekilde çocuklarla, gençlerle, yaşlılarla her kesimden insanla kitap okuyacağız. Kazandırmış olduğumuz bu kitaplıklarda herkes istediği kitabı alabilir okuyabilir.

İlçede gerekli yasal izinleri alarak başladık. Burada herhangi bir kurum veya sivil toplum kuruluşuna bağlı olmadan tamamen bağımsız biçimde hareket ediyoruz. Resmiyette bir adımız yok çevreden destek toplayarak kendi imkânlarımızla başarmaya çalışıyoruz. Hepimiz gönüllüyüz destek topladığımız her yerde ve bize dâhil olmak isteyenlere ilk söylediğimiz gönüllü olmak hiçbir şekilde maddiyata bakmadan tamamen içlerinden geldiği şekilde fikir üretmek bu fikirleri nasıl yapacağımızı ortak bir şekilde karar alıp hayata geçirmektir. 

18 arkadaşımızla slogan haline getirdiğimiz Fikirler ve Düşler Akademisi (FİDÜAK) bu şekilde anılmak istiyoruz. İnşallah seneye güzel etkinliklerle yine burada olmayı planlıyoruz kısacası festival haline getirmeyi düşünüyoruz. 

Okul dönemi dışında yapıyoruz çünkü hepimiz üniversite öğrencisiyiz yaz tatillerimizi faydalı bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Katılım ve yoğun ilgi büyük herkesin destek ve katılımlarını kesinlikle bekliyoruz. 

Kitap okuma etkinliğinde üniversiteli gençler yapmış oldukları pankart önünde hatıra fotoğrafı çekti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi