Güroymak'lı kanaat önderi Abdülkerim Çevik silahlı saldırıda hayatını kaybetti

GÜNCEL 19 Ocak 2020 19:59
Videoyu Aç Güroymak'lı kanaat önderi Abdülkerim Çevik silahlı saldırıda hayatını kaybetti
A
a

Güroymak ilçesinde, kanaat önderi Şeyh Abdülkerim Çevik (50), uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Erentepe Mahallesi'ndeki Muhammed Hafit Efendi Yatılı Erkek Kuran Kursuna giden Y.Ş, görüştüğü Çevik'e (50) silahla ateş açtı. Ağır yaralanan Çevik, ambulansla kaldırıldığı Güroymak Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Saldırının ardından gözaltına alınan Y.Ş'nin üzerinde 3 ruhsatsız silah bulundu.

Hastanedeki işlemleri sonrası yakınları tarafından teslim alınan Şeyh Abdülkerim Çevik'in cenazesi, Erentepe Mahallesi'ndeki Şeyh Masum Camisi'ne getirildi.

Çevik'in cenazesi, İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani'nin kıldırdığı namazın ardından Şeyh Abdurrahman-i Taği Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İlçede meydana gelen olayda vatandaşlar; o şehittir, ilim öğreten bir alime nasıl yapılır, kabul edilemez bir olay, kesinlikle en büyük ceza verilmelidir ifadeler kullanıldı.

Cenaze törenine Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Bitlis milletvekilleri Cemal Taşar ve Vahit Kiler, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, AK Parti İl Başkanı Engin Günceoğlu, kurum amirleri, kanaat önderleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Şüpheli Y.Ş'nin emniyetteki işlemleri sürdüğü öğrenildi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi