Güroymak Belediyesinden öğrencilere servis hizmeti

GÜNCEL 14 Şubat 2017 00:05
Videoyu Aç Güroymak Belediyesinden öğrencilere servis hizmeti
A
a

Güroymak Belediyesi, ilçeye bağlı belde ve köylerden üniversiteye hazırlık kurslarına katılan öğrencilere ücretsiz servis imkanı sağladı.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan  Güroymak Belediyesi, ilçeye bağlı belde ve köylerden üniversiteye hazırlık kurslarına katılan öğrencilere ücretsiz servis imkanı sağladı.

Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen  Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, lisans yerleştirme ve yükseköğretime geçiş sınavlarına hazırlanan belde ve köylerdeki öğrencilerin ulaşım sıkıntısını giderdi.

Güroymak  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan YGS ve LYS kurslarına, ilçeye bağlı belde ve köylerden katılan 38 öğrenci, artık ücretsiz olarak sağlanan servislerle kurslara rahatlıkla gelip gidebilecek.

Alibeyoğlu, yaptığı açıklamada, öğrencilerin ulaşım sorununu çözmek amacıyla belde ve köy yolları üzerindeki iki güzergah için servis tuttuklarını söyledi.

Üniversiteye hazırlık kurslarına katılan öğrencilerin ulaşım sıkıntısının çözüldüğünü ifade eden Alibeyoğlu, şunları kaydetti: 

"Gerek kaymakamlık gerekse belediye olarak eğitim için tüm imkanları seferber ettik. İlçemizde açılan üniversiteye hazırlık kurslarına belde ve köylerden katılan öğrencilerimiz ulaşım noktasında sıkıntılar yaşıyordu. Bu sıkıntıları çözme noktasında girişimde bulunarak iki güzergah için iki servis tuttuk. Bu servisler aracılığıyla birinci güzergahta Taşüstü ve Güzelli köyleri ile Gölbaşı beldesi, ikinci güzergahta ise Yamaç ve Değirmen köy ile  Günkırı beldesindeki öğrencileri alarak kurslara geliş ve gidişlerini sağlıyoruz. Bu sayede artık öğrencilerimiz sorunsuz kurslara katılım sağlayabilecek. İnşallah bizler de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman eğitime destek sunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle kurslara katılan tüm öğretmenlerimize zihin açıklığı ve başarılar diliyorum."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi