Günkırı'da İçkal ve Öztürk Aileleri Barıştırıldı

GÜNCEL 22 Kasım 2014 03:10
Videoyu Aç Günkırı'da İçkal ve Öztürk Aileleri Barıştırıldı
A
a

Güroymak (Norşin) ilçesine bağlı Günkırı Beldesi'nde (Kotni) husumetli olan iki aile binlerce kişinin katılımıyla barışla sonuçlandı.

Yaklaşık iki buçuk yıl önce İçkal ve Öztürk aileleri arasında çıkan kavgada 1 kişinin hayatını kaybettiği kan davası barışla sonuçlandı.
 
Barış törenine katılan Norşin kanaat önderleri, Bitlis valisi, İl müftüsü, ilçe müftüsü, alay komutanı, garnizon komutanı, emniyet müdürü, Bitlis, Güroymak, Mutki ve Altınova belediye başkanları, HDP ve AKP ilçe başkanları, AKP il başkanı, il meclis üyeleri, daire amirleri ve barışa çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
 
Barış töreni belde'de ikamet eden İmam Hatip Öğrencisi Sedat Şentürk'ün Kuran-ı Kerimin okunması ile başladı.
 
Barışa katkıda bulunan, Norşin kanaat önderi Şeyh Nurettin Mutlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Dalgıç, Günkırı belediye başkanı İlhan Çetinsoy ve Muhittin Eralan, Kıyasettin Serin Biret Yolaçan'ın katkısı ile bu barış töreninin gerçekleştirtildiği ifade edildi.
 
Günkırı Belediye Başkanı Çetinsoy; barış törenine katılan değerli misafirler öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Yaklaşık iki buçuk yıl önce Beldemizin iki kadim ailesinden olan İçkal ve Öztürk aileleri arasında meydana gelen, bizleri ve inanıyorumki sizleride son derece üzmüş bir hadise ile sonuçlanan olayın barışla sonuçlanması için buradayız.
 
Bizler dünyanın en gözde coğrafyasına sahip nimetleri bol, insanları güzel ve en önemlisi dini islam bir ülkede yaşıyoruz. Musibetler hepimizin başına gelebilir insanoğlu zayıftır, günaha meyildardır, lakin bizim ismet sıfatımız yoktur ki biz günah işleyelim. Her an her hatayı ve her günahı işleyebiliriz. Önemli olan insanın hatasını görüp geri dönmesidir, hatadan ders almasıdır.
 
Allah memleketimize ve ülkemizde bir daha bu tür husumetleri göstermesin. Bu barışa vesile ve katkısı olan herkese teşekkür ederim. Rabbim onların yar ve yardımcısı olsun rabbim onlardan razı olsun dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi