Günkırı’da Dere Temizliği Yapıldı

YAŞAM 24 Ekim 2014 03:53
Videoyu Aç Günkırı’da Dere Temizliği Yapıldı
A
a

Günkırı Belediyesi ile DSİ’nin ortaklaşa yürüttükleri çalışma sonucunda; belde içerisinden geçen dere yatağından biriken ve etrafa kötü koku yayan çöpler temizlenerek yerleşim alnının dışında belirlenen noktalara taşındı.

Günkırı Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü İşbirliğiyle belde içerisinde geçen Lolep Deresi’nde temizlik çalışması yapıldı.

İlk Bahar mevsiminde yağmur sularıyla birlikte dere yatağında biriken ve etrafa kötü koku yayan çöpler iki gün süren çalışma sonucunda temizlendi. Dere içerisinden çıkartılan çöpler kamyonlar aracılığıyla çekilerek yerleşim alanının uzağında belirlenen noktalara taşındı.

Kış mevsiminde yaşanacak olan olası bir sel felaketinin önlenmesi ve buradan etrafa yayılan kokunun sonlanması için bu temizliğinin şart olduğunu belirten Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, “Beldemiz içerisinden geçen ve mevsim şartlarına göre debisinde azalma ve artma olan derenin temizliğini ancak bu mevsimde gerçekleştirebildik.  Özellikle yaz mevsiminde etrafa rahatsız edici bir koku saçan derenin tekrar bu duruma düşmemesi için vatandaşların dereye çöp atmama konusunda duyarlı olmaları gerekir. Yaz mevsiminde debisinde büyük azalma meydana gelen dereye atılan bütün çöpler olduğu gibi kalıyor. Bu çöpler bir süre sonra etrafa kötü bir koku yayıyor.

Gerek doğa dengesinin bozulmaması için gerekse bu tür olumsuz bir durumun yaşanmaması için dereye çöp atılmaması gerekir. Belde sakinlerine dereye çöp atılmaması konusunda daha önce gereken uyarılar yapıldı. Beldede herhangi bir sağlık sorununun baş göstermemesi için vatandaşların bu uyarıya uymaları gerekir” dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi