Günkırı Beldesi Karasu dere yatağında temizleme çalışması başlatıldı

GÜNCEL 24 Ağustos 2018 09:01
Videoyu Aç Günkırı Beldesi Karasu dere yatağında temizleme çalışması başlatıldı
A
a

Günkırı Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ)’nin birlikte yürüttükleri çalışma kapsamında beldenin sınırları içerisinde geçen karasu dere yatağında temizleme çalışması başlatıldı.

Tarım alanı içerisinden geçen ve ilkbahar aylarında kar ve yağmur suyu ile birlikte debisinin artmasıyla birlikte taşmalar meydana gelmektedir.

Suyun taşmasıyla birlikte binlerce dönüm tarım arazisi ekilip biçilemiyor. Çiftçilerin bu mağduriyetlerini göz önünde bulundurarak bu çalışmayı başlattıklarını ifade eden Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

Karasu Dere yatağının kum ve molozlarla dolması sonucunda, ilkbahar mevsiminde debisinin artması ile birlikte dere kenarından taşan sulardan dolayı yaklaşık olarak 8 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldığından ekilip biçilemiyordu. Talebimiz üzerine Devlet Su İşleri ile birlikte bu derede, sallama makinesi ve dozerlerle ıslah çalışmaları başlattık. İnşallah bu çalışmanın bitmesiyle birlikte hem çiftçilerimizin bu mağduriyeti giderilmiş olacak hem de bu tarım arazilerimiz yeniden ekilip biçilecek. Ayrıca bu konuda talebimize olumlu cevap veren DSİ Bitlis İl Müdürüne,  DSİ Muş İl Müdürüne ve tüm çalışanlarına çok teşekkür ederim dedi.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi