Çorlu'daki tren kazasında ölü sayısı 24'e yükseldi

GÜNCEL 9 Temmuz 2018 11:51
Videoyu Aç Çorlu'daki tren kazasında ölü sayısı 24'e yükseldi
A
a

Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bir vagonu, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde devrildi. Kazada, 24 kişi yaşamını yitirirken 338 kişi de yaralandı. Kaynak: Çorlu'daki tren kazasında ölü sayısı 24'e yükseldi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında, Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, raylardan çıkıp devrildi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, kazada en az 24 kişinin yaşamını yitirdiğini, 338 kişinin de hastanelere getirildiğini ve bunlardan 194’ünün ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini açıkladı.

Başbakanlık, kazayla ilgili geçici yayın yasağı getirdi.

Kaza, akşam saatlerinde Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, Muratlı-Balabanlı bölgesinde rayların altındaki toprağın göçmesi sonucu devrildi.

Bölgenin yoğun yağış alması ve yol olmaması nedeniyle ekipler kaza yerine ulaşmakta güçlük çekti. Kazanın yaşandığı bölgeye ulaşan sağlık, AFAD, itfaiye ekipleri, yaralıları ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, köylülere ait traktörlerle yakınlarda bulunan bir çiftliğe götürüldü.

ÇEVRE İLLERDEN DE EKİPLER GÖNDERİLDİ

Çiftlikte kriz masası oluşturulurken, sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunduktan sonra ambulanslar ve hava ambulanslarıyla hastanelere kaldırıldı. Sağlık Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait hava ambulansları da çalışmalara katıldı.

AKDAĞ: KURTARMA ÇALIŞMALARI SONLANDIRILDI

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, saat 07.00’da açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, dün saat 17.20’de meydana gelen kazanın ardından sürdürülen arama ve kurtarma çalışmalarının bu sabah saat 06.00 itibari ile sonlandırıldığını bildirdi. Akdağ, aşırı yağış nedeniyle menfez altında toprak kayması sonucu meydana geldiğini belirttiği kazada 24 kişinan yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise kazadan sonra 338 kişinin hastanelere getirildiğini, bunlardan 194’ünün ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini belirtti. Bakan Demircan, halen 124 hastanın müşahede ve tedavi altında bulunduğunu söyledi. Bakan Arslan ise kaza ile ilgili teknik bilgiler verdi.

EN SON BAKIM NİSAN AYINDA YAPILDI

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasına ilişkin, “Elbetteki eksiklik varsa ortaya çıkacaktır ancak şunu ifade etmeliyim bu tip projelerde belli yıllara sari yapılan teknik kontroller, geometrik kontrolleri var. En son yılda bir kez yapılması gereken kontroller nisan ayında, yakın bir zamanda yapılmış” dedi.

ÇORLU BELEDİYESİ: ACİL KAN İHTİYACI VAR

Çorlu Belediyesi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, hastanelerde acil kan ihtiyacı olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Sarılar Mahallemizde meydana gelen tren kazasında yaralanan vatandaşlarımız için her gruptan acil kana ihtiyaç vardır. Vatandaşlarımızın başta Çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere Çorlu’daki tüm hastanelere kan vermek üzere başvurmaları önemle rica olunur” denildi.

ACİL KAN İHTİYACI

Sarılar Mahallemizde meydana gelen tren kazasında yaralanan vatandaşlarımız için her gruptan acil kana ihtiyaç vardır. Vatandaşlarımızın başta Çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere Çorlu’daki tüm hastanelere kan vermek üzere başvurmaları önemle rica olunur.
— Çorlu Belediyesi (@CorluBelediyesi) July 8, 2018


BAKANLIK: TRENDE 362 YOLCU VE 6 PERSONEL VARDI

Kazayla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım yazılı açıklamada yaptı. Açıklamada, “Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması (yoldan çıkma) sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum” ifadelerine yer verildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanlı-Çorlu arası kilometre 162’de seyri esnasında, saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagon raydan çıkarak devrilmiştir. Kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği tespit edilmiştir.”

ERDOĞAN: KAZA HER BOYUTUYLA SORUŞTURULUYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tren kazasına ilişkin bir taziye mesajı yayımladı. Erdoğan, mesajında “Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bu akşam meydana gelen tren kazası, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Kazanın hemen ardından, devletimiz ilgili tüm birimlerini ve tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza, her boyutuyla soruşturulmaktadır. Elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Başbakanlık, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasıyla ilgili yayın yasağı getirdi. RTÜK’ün internet sitesinde karada, yasağın kaza sonrası çalışmaları kapsadığı belirtildi.

Tren kazasıyla ilgili yayın yasağı kararı şu şekilde:

“15/02/2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 7 nci maddesinde ‘milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda’ geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir.

Anılan hüküm çerçevesinde, vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmetlerinin daha verimli ve etkin sunulması amacıyla, 08/07/2018 tarihinde Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazası sonrasında yürütülen çalışmalara ilişkin olarak Başbakanlığın 08/07/2018 tarihli ve 47121 sayılı yazısıyla geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür.”

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi