Bitlis ve ilçelerinde düğünde havaya sıkana ceza!

GÜNCEL 30 Ekim 2018 23:13
Videoyu Aç Bitlis ve ilçelerinde düğünde havaya sıkana ceza!
A
a

Bitlis Valiliği, ateşli silahların kullanımıyla ilgili bir genelge yayınlandı. Bitlis Valiliğinin resmi internet sitesinde yayınlanan genelgede; düğün, nişan, eğlence ve benzeri organizasyonlar sırasında ateşli silahla havaya ve çevreye ateş edilmesine müsaade edilmemesi hususunda uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, Vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşamaları, devletimizin asli görev ve sorumluluklarındandır. Ülkemiz genelinde bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi organizasyonlar sırasında meskün mahallerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması nedeniyle yaralama ve ölüm olaylarının meydana geldiği görülmektedir.

Bazı organizasyonlarda kamu görevlileri tarafından da ateşli silah ile havaya ateş açıldığı, havaya açılan ateş sonucu vatandaşlarımızdan yaralananların olduğuna dair sosyal medyada paylaşımların yer aldığı, basın yayın organlarında buna benzer haberlerin yayınlandığı görülmektedir. Valiliğimizce kişilerin can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin sağlanması çerçevesinde meskun mahallerde havaya ateş açılmasının önlenmesi, bu çerçevede yaralama ve ölüm gibi istenmeyen olaylara meydan verilmemesine yönelik tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde kişilerin can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeni ve esenliğinin sağlanması amacıyla düğün, nişan, eğlence ve benzeri organizasyonlar sırasında ateşli silahla havaya ve çevreye ateş edilmesine müsaade edilmemesi önem arz etmektedir denildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi