BEÜ’de Kariyer Planlama Konferansı düzenlendi

EĞİTİM 20 Aralık 2018 11:14
Videoyu Aç BEÜ’de Kariyer Planlama Konferansı düzenlendi
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Toplum Gönüllüleri Topluluğu tarafından düzenlenen “Kentleşme ve Kariyer Planlama” konferansı düzenledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mutki’yi tanıtan kısa bir video gösterimiyle başladı.

Kariyer planlamasının hayatımızın en önemli adımlarından bir tanesi olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde büyümüş ve yetişmiş insanların belli makamlara gelmesinin eskiye nazaran daha çok mümkün olduğunu anlattı. Günümüzdeki idarecilerin de her öğrenci gibi okul sıralarından geçip geldiğine değinen Prof. Dr. Demirtaş konuşmasında: “Kariyer Planlaması konusunda çok iyi bir model olan Mutki Kaymakamımız Muhammed Serkan Şahin de tıpkı sizin gibi belli aşamaları geçip gelen bir insandır. Kariyer planlaması ve kentleşme söz konusu olduğunda kaymakamımızın ilçeye çok şey kattığına ve katacağına inanıyorum.” dedi. Medeniyetin merkezlerinden biri olan Mutki ilçesinin ve çevresinin yıllar öncesine göre çok değiştiğini vurgulayan Prof. Dr. Demirtaş: “Küçük bir ilçe olmasına rağmen şu an fiziki yapısı da mazisi gibi büyük bir hale gelmeye başladı. Şehre girdiğinizde tarihiyle geleceğini buluşturan bir kent görüntüsü var.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Demirtaş, konuşmasını etkinliğin düzenlenmesinde başta Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu ve danışman hocaları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek sonlandırdı.

Okul yıllarını, büyüdüğü ortamı ve yaşadığı zorlukları anlatan Mutki Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin, kaymakam olmak için hedef belirlediği bölümü okuduğunu ve zamanın popüler bölümlerini okumak istemediğini ifade etti. Bu hayatta ne olmamız gerektiğine karar vermenin önemine değinen Kaymakam Şahin: “Ne okursanız okuyun, okurken ki yaşadıklarınız hayatlarınızda birer mazi olarak kalacaktır. En önemlisi kendinizi yetiştirmektir. İnsan değişen dünya düzenine ayak uydurmak zorunda. Eğer ayak uyduramazsanız ne kadar iyi bir insan olsanız da bir yerlere varmanız zor olacaktır. Sadece kendisini kaliteli olarak yetiştiren insanlar ayakta durabiliyor.” şeklinde konuştu. Zamanın toplumsal kaoslarının hayatında zorluk yaşattığını ama bu sayede hırslandığını da belirten Şahin, öğrencilerin hiçbir zaman pes etmemeleri ve sürekli çalışmaları gerektiğini vurguladı. Öğrencilik ve staj dönemlerinden de bahseden Mutki Kaymakamı Şahin, hedefine yönelik kurumlarda staj yapmak için karşılık beklemeden gönüllü bir şekilde çalıştığını aktardı. İleriyi planlamanın zorluklarını anlatan Kaymakam Şahin: “Yapabileceğiniz en güzel şey çalışmaktır ama nasibinizi de kovalamanız lazım.” şeklinde konuştu. Şahin konuşmasında, okulu bittikten sonra bir süre işsiz kaldığını ama hedefine ulaşmak için mücadeleye devam ettiğini ve karamsarlığa uğramamak için de kendisini başka alanlarda da geliştirdiğini söyledi. Kaymakamlık hakkında çeşitli bilgiler veren Şahin: “Kariyer sahibi olabilmek için önce cefasını çekmelisiniz ki sefasını da sürebilesiniz.” İfadeleriyle konuşmasına son verdi.

Program, soru cevap bölümünün ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş’ın Mutki Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin’e plaket takdim etmesiyle son buldu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi