Başkan Çetinsoy'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

GÜNCEL 3 Aralık 2020 09:11
Videoyu Aç Başkan Çetinsoy'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı
A
a

Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

3 Aralık Engelliler Günü bir kutlama günü değil de; yaşamımızın her alanında yaşam mücadelesi veren, zor ve güç durumlarla karşılaşan engelli bireylerimizi hatırlamamız, onlarla hayatımızı idame ettirdiğimizin farkında olduğumuzu göstermemiz gereken bir gün olarak görmek gerekir.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününü sadece bir günde anımsamak ve bu güne özel sosyal medya ya bir iki resim atmak değil; bilakis onların sorunlarına derman olmak, çözüm üretmek için mücadele etmeliyiz. 

Maalesef toplum olarak engellilere ilişkin bir takım yaygın olumsuz tepkiler geliştirdik. Onlara ya acıyoruz; ya da dışlıyoruz. Engellilere acıma ve dışlama tavrı bireyde ruhsal açıdan problemler teşkil ettiğini özgüven kaybı, içe kapanma, mutsuzluk ve utanma gibi duygular oluşturduğunu hesaba katmalıyız. Bilmeliyiz ki engelli olmak bir seçim değildir. Doğuştan olabileceği gibi sonradan var olan bir durum olabilmekte bu bağlamda hepimizin birer engelli adayı olduğunu hatırımızdan çıkarmamamız lazım.

Bizi biz yapan kolumuz, gözümüz, kulağımız değil kalbimizdir. Zihnimizdeki ve gönlümüzdeki engelleri kaldıralım. Unutmamak gerekir ki; engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli; okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir engel olarak görülmemelidir. 
Belediye olarak engelli kardeşlerimiz için gelecek her türlü öneriye açığız. Bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki öneriler amacına uygun olsun.

Bu duygu düşünceler ile #Engelli (özürlü değil) her bireye  mutluluk, huzur ve başarılar ile dolu bir hayat dilerim.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi