Akın ve Güldal aileleri düzenlenen merasimle barıştırıldı

GÜNCEL 4 Aralık 2022 15:23
Videoyu Aç Akın ve Güldal aileleri düzenlenen merasimle barıştırıldı
A
a

Güroymak ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile barıştırıldı.

Medrese müderrisi Seyyid Ahmet Sayın yaptığı konuşmada, Yüce Allaha hamdu senalar olsun ki bir hafta içerisinde Seyda ailesi iki barışa vesile olmuşlardır. Rabbim bu aileye zeval vermesin büyüğümüze şeyh Abdülgani’ye uzun ömür güç kuvvet ihsan eylesin böyle barışlara sebebiyet vermelerine daim eylesin. Bu barışta emeği ve hizmeti takdire şayan ilçe müftümüz sayın murat demir Hocamıza da çok çok teşekkür eder, hizmetinin daim ve kaim olmasını cenabı Allahtan niyaz ederim. Ayrıyeten İstanbul’dan rahatsızlığından dolaylı aramıza katılamadılar mele İshak tepe hocamıza da teşekkürü bir borç bilirim. Ve bir vasiyet yerine kabul ettiğimiz geçen hafta vefat eden ihsan hocamızın abisi Habib, vefat edene kadar çocuklarına ve kardeşlerine şu vasiyette bulunmuştur. Sakın ha sakın barışınızı sağlayınız birbirinizi affediniz iyilikle davranınız diye tavsiye nitelikte vasiyet etmiştir. Bizlerde huzurunuzda rahmetli habib abimize böyle bir vasitte yaptığından dolaylı rabbimden rahmet mekânı cennet olmasını cenabı Allahtan niyaz ederim rabbim ailesine sabır ihsan eylesin inşallah.

Güroymak İlçe Müftüsü Murat Demir yaptığı konuşmada, kıymetli kardeşlerim Allahu teala Allah Celle Celâlühü kuranı kerimde buyurduğu gibi bütün Müslümanlar kardeştir. İslam kardeşliği kan kardeşliğine benzemeyecek kadar ulvi bir makamdadır. Allahu teala Allah Celle Celâlühü bunu bize arz ederken kardeşler arasındaki münasebetlerimizi iyi tutmamız açısında bunu bize arz etmiştir kuranı kerimde. Allah Resulü Sallallahu Aleyhi ve Sellem bir hadisi kutside bize arz ettiği bir hadiste şöyle buyurmaktadır. Eğer insanlar birbirlerine iyi niyetlerini göstererek birbirlerine yaklaşırlarsa Allah-u Teala onlara da iyilik yolu seher eder buyurmaktadır. 

Bitlis İl Müftüsü Faysal Geylani yaptığı konuşmada barışa vesile olan Abdulgani Mutlu hocamızdan ve ilçe müftümüzden Allah razı olsun. Abdurrahman Taği hazretlerinin kabristanı bulunduğu bir yerdeyiz Norşindeyiz  Allah bu seyda ailesinden razı olsun. Burada güzel barışmaları bu güzel ortamları sağlıyorlar cenabı hak onların eksikliğini vermesin. Buralar huzur bulduğumuz noktalardır. Cenabı hak kuranı kerimde şöyle bir hatırlamada bulunuyor. İnnemâ-lmu minûne iḣvetun müminler ancak kardeştir. Kim lailahe ilalah dedi o bizim kardeşimizdir. Ayeti kerimin devamında feaslihû beyne eḣaveykum Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin, ayetin devamında vettekû(A)llâhe le’allekum turhamûn Allah’tan korkun Allah’a karşı gelmekten sakının, eğer böyle yaparsanız umulur ki merhamet olunursunuz. Bu iman gereği burada toplandık dedi.

İl Müftüsü Faysal Geylani’nin duasının ardından aileler Kuran-ı Kerim’in altından geçerek barıştırıldı.

Barış törenine Bitlis İl Müftüsü Faysal Geylani, Güroymak ilçe Müftüsü Murat Demir, kanaat önderleri ve birçok vatandaş katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi