Ahlat'ın Afrikalı futbolcularına yoğun ilgi

SPOR 15 Ekim 2015 05:40
Videoyu Aç Ahlat'ın Afrikalı futbolcularına yoğun ilgi
A
a

Bitlis Süper Amatör Futbol Ligi'nde mücadele eden Ahlat Aktaş Gençlerbirliği'nin denemek için getirdiği Afrikalı 3 futbolcu, bölge halkının ilgi odağı oldu

Süper Amatör Futbol Ligi'nde şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselmeyi hedefleyen Ahlat Aktaş Gençlerbirliği, kadrosunu Afrikalı oyuncularla güçlendirmek istiyor. Bu amaçla, Fildişi Sahili'nden Sidney Arnoud, Burkina Faso'dan Jon Traoure ve Kamerun'dan Usman Benarfa'yı denemek için Ahlat'a davet eden kulüp yönetimi, siyahi futbolcuların takıma ve ilçeye uyum sağlaması için de çaba sarf ediyor.

Ahlat'ta gördüklerin ilgiden memnun olan yabancı futbolcular, Türkçe öğrenmeye de başladı.

Antrenör Cevdet Sancaklı, yaptığı açıklamada, Ahlat'ın futbol adına bakir bir yer olduğunu söyledi. Takımın başarı çıtasını yükseltmek ve Ahlat halkına iyi bir takım izlettirmek istediklerini vurgulayan Sancaklı, şöyle devam etti:

"Hedefimiz Bölgesel Amatör Lig'e yükselmek. Bu hedef doğrultusunda hareket ediyoruz ve yol haritamızı bu şekilde belirledik. Şu ana kadar birçok şeyi gerçekleştirdik. Siyahi oyuncularımız geldiler. Bu arkadaşlarımızı hem zihinsel hem de fiziksel olarak hazırlamaya çalışıyoruz. İyi oyuncular. Oturum izinleri ve lisans işlemleri ile ilgili birkaç sorunumuz var. Onları yönetim kurulumuz çözmeye çalışıyor."

"Çok sempatik çocuklar, iyi de futbolcular"

Sancaklı, siyahi futbolcuların adaptasyon sorunu yaşamadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkçe bilmiyorlar ama Ahlat'ın insanı ve burada bulunan futbolcu kardeşlerimiz onları sanki senelerce tanıyormuş gibi sahiplendiler. Onlara her konuda yardımcı olmaya çalıştılar. Çok sempatik çocuklar, iyi de futbolcular. Futbol kaliteleri üst düzey. Bizim iki yabancı oyuncu transferi hakkımız var. Onun için ince eleyip sık dokuyoruz. Arkadaşlarımıza da haksızlık yapmak istemiyoruz. Takımın işleyişine katkıda bulunacak arkadaşları tercih etmeye çalışıyoruz. Siyahi oyuncular hem sıcakkanlı insanlar, hem de genetik olarak iyi sporcular. Kas grupları ve mental düşüncüleri çok iyi. Çabuk adapte oldular. Bizim insanımızın da yabancıya karşı bir sempatisi var. Böyle şeyleri çabuk benimsiyoruz. Hatta Türkçe konuşmaya da kısmen başladılar. Güzel espriler de üretiyorlar. Bizim takıma renk kattılar."

"Ahlat güzel, insanlar güzel"

Afrikalı futbolculardan Sidney Arnoud, Ahlat'ın çok güzel bir yer olduğu söyledi.

Jon Traoure ise Ahlat'ı çok sevdiğini belirterek, takım arkadaşlarının ve ilçe halkının kendilerine çok yakın davrandığını kaydetti.

Usman Benarfa da Ahlat'ı çok beğendiğini vurgulayarak, "Ahlat güzel, insanlar güzel. İnşallah takımımızı Süper Amatör Lig'de şampiyon yapacağız" dedi.

Ahlat Aktaş Gençlerbirliği futbolcularından Hakan Acar da yabancı oyuncularla diyaloglarının çok iyi olduğunu dile getirerek, "Siyahi arkadaşlarımızla olan uyum sorunumuzu gidermeye çalışıyoruz. Samimi olarak onlara destek vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

İlçe halkından Emre Atılgan da siyahi oyuncuların çok sıcakkanlı, sempatik olduklarını vurguladı.

Halkın Afrikalı futbolcuları çok sevdiğini dile getiren Atılgan, "Kültürümüze yakın olduklarını gördüm. Keşke siyahi oyuncular bu ilçeye daha önceden de gelmiş olsalardı. İnsanlar merak ediyor, maçlarını izlemeye her kesimden insanlar geliyor" ifadesini kullandı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi