YSK: Adreste bulunamayan seçmenin kaydı dondurulacak

Kategori: SEÇİM - Tarih: 12 Ocak 2019 17:51
YSK: Adreste bulunamayan seçmenin kaydı dondurulacak

YSK, seçmen taşınmasına ilişkin iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

YSK’dan seçmen taşındığı iddialarıyla ilgili açıklama geldi. YSK, “Beyan ettiği yerde oturmayan seçmenlerin kaydı dondurulacak” dedi.

‘BEYAN EDİLEN YERDE OLMAYANIN KAYITLARI DONDURULACAK’

Yüksek Seçim Kurulu, seçmen taşındığı iddialarıyla ilgili bir açıklama yayınlayarak “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimine ilişkin bazı bölgelerde seçmen hareketinin olduğu ve bu hareketin muhtarlık seçimlerini etkilemeye yönelik olarak yapıldığı hakkında; basında haberler yer almakta olup, bazı ilçe seçim kurulu başkanlıkları ile siyasi partilerden de Başkanlığımıza bilgiler ulaşmaktadır. 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır.

Bu nedenle; seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur” açıklamasında bulundu.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/ysk--adreste-bulunamayan-secmenin-kaydi-dondurulacak-21004.html