Yeşilay Cemiyeti Bitlis'te Spor Camiasını Bir Araya Getirdi

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 6 Mart 2017 13:36
Yeşilay Cemiyeti Bitlis'te Spor Camiasını Bir Araya Getirdi

Yeşilay Cemiyeti Bitlis Şubesi, Bitlis’te görev yapan Antrenör, İl Temsilcisi ve Beden Eğitimi Öğretmenleri ile bir araya geldi. Yeşilay haftası sebebi ile çeşitli etkinliklerde bulunan Yeşilay Cemiyeti Bitlis Şubesi tarafından, ildeki spor camiası bir araya getirilip bilgilendirildiler. Programa gençlik ve spor il müdürü ve birçok davetli katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Yeşilay Cemiyeti Bitlis Şube Genel Seketeri Serdar Durer şunları ifade etti; acıdır ki son yıllarda sadece ilimizin ve bölgemizin değil, ülkemizin, hatta Dünya’nın bir sorunu haline gelen madde bağımlılığı her geçen gün artmaktadır. İnsanlar mutlu olmayı farklı şeylerde arıyorlar. Oysa spor gibi, sanatsal ve bilimsel etkinlikler gibi insanın mutlu olabileceği o kadar alan var ki. Ancak acıdır ki; Eroin, esrar, bally, tiner, bonzai, metamfetamin ve çeşitli uyuşturucu sentetik hapların ciddi bir şekilde piyasada olduğunu ve gençlerimizin acıdır ki bu batakta, bu ciddi sıkıntıyla cebelleştiğini görüyoruz. Ailesinin ve çevresinin sevgisinden, ilgisinden mahrum kalmış, işsizlik gibi ciddi problemler yaşayan genç kardeşlerimizin içine düştükleri bu illetten kurtarılmaları için topyekûn seferber olmalıyız.

Göz göre göre bu kardeşlerimizin elinden tutup çekmiyor isek kendimizi dindar, Müslüman yâda insan olarak addetmemeliyiz. Bu süreçte herkese çok ciddi görevler düşmektedir. Hutbelerde özelikle Anne, Baba hakkı sürekli işlenmektedir. Oysa dinimizde evlat hakkı da önemli bir yere sahiptir. Evlat hakkı konusuna da, özelikle Cuma hutbelerinde yer verilmelidir.
 
Durer sözlerine devamla; Yeşilay olarak Bitlis şube yönetim kurulu başkanımız Muhammed Ay ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte 1-7 Mart, Yeşilay haftasında, ilimizde çeşitli etkinlikler yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Yeşilay haftasından sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaptığımız bu etkinlikler kapsamında madde bağımlıları ile yeniden bir araya gelmek, madde bağımlılarının ailelerini ziyaret etmek, madde bağımlıları ile sportif faaliyetler başlatmak, ilimizde yaşayan tüm toplumsal katmanlardan insanlarla bir araya gelip madde bağımlılarına sahip çıkılması gerektiği üzerine bilgilendirmek, gibi birçok faaliyetimiz olacaktır.
 
İlimizde görev yapan spor adamlarına yani sizlere çok önemli görevler düşmektedir. Özelikle genç kardeşlerimizin bilinçlendirilmesi noktasında sadece size değil, hepimize önemli görevler düşmektedir.
Yine, Yeşilay Cemiyeti Bitlis Şubesi olarak merkezi hükumete hazırlayacağımız raporda madde bağımlıları ile ilgili yapılması gerekenler, bağımlı sayısının artmaması için alınması gereken önlemleri de paylaşacağız.

Kısa adı AMATEM olan, “Alkol, Uyuşturucu, Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi” bir an önce Bitlis’te açılması gerektiğine inanıyoruz. Konu ile ilgili Yeşilay Bitlis Şubesi olarak, Sağlık Bakanlığımıza konuyu en kısa zamanda etraflıca rapor edeceğiz. Bu merkezin Bitlis’te kurulması ile beraber, ilimizdeki madde bağımlıları başka illere gitmek zorunda kalmayacaklardır. Yine bu merkezin Bitlis’te açılması durumunda çevre illerde böyle bir tedavi merkezi olmadığı için, çevre illerden de insanlarımız Bitlis’e gelecektir. Şeklinde konuştu.
 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/yesilay-cemiyeti-bitlis-te-spor-camiasini-bir-araya-getirdi-487.html