Vali İsmail Ustaoğlu Güroymak'ta bir dizi açılış yaptı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 22 Aralık 2017 15:36
Vali İsmail Ustaoğlu Güroymak'ta bir dizi açılış yaptı

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu ile birlikte Güroymak İlçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunarak tekstil atölyesi ve Aile destek merkezinin açılışını yaptı.

Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu ilk ziyaretini Güroymak İlçe Kaymakamlığınca teşvik edilerek 102 kişinin istihdam edildiği bir tekstil atölyesinin açılışını yaptı.

Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu tekstil atölyesi ile ilgili bilgi vererek Güroymak Kaymakamlığının desteği ile açılması sağlanan ve yurt içinde yurt dışında çeşitli ülkelere ürün gönderen atölye 102 çalışana iş istihdamı sağladığını, bu işletmede çalışacak kişilerin Aile Destek merkezinde eğitim alanlar ile şehit ailelerine öncelik olduğunu ilçe için önemli iş istihdamı sağladığını söyledi. Tekstil firmasında gezen Vali Ustaoğlu tek tek çalışanlarla sohbet ederek yaptıkları iş hakkında bilgiler aldı.

Vali Ustaoğlu yaptığı açıklamada, Gerçekten ilimizin en fazla ihtiyaç duyduğu işsizliğin önüne geçme adına bu tip yapılan tesisler ziyadesiyle gurur vericidir. Zaman zaman özelikle vakit ayıran İlimizde istihdamın artırılmasında bereketin yeni bacaların tütmesinde yeni mutfakların sofraların şenlenmesinde en büyük emek dışardan gelip istihdam adına bu tür tesislerin kuran iş adamlarımızdır. Biz bu anlamda özelikle bu bölgenin kendine özgü koşulları ve sıkıntılarının giderilmesi adına yapılan bu çalışmaları takdirle karşıladığımızı her zaman yanlarında olduğumuzu zaman zaman ifade ediyoruz. Çünkü biz diyoruz ki İlimiz huzur şehri olacak güven şehri olacak emek şehri olacaktır dedi.

Ardından ilçede faaliyetini sürdüren başka bir tekstil atölyesini ziyaret eden Vali Ustaoğlu çalışanlarla birlikte öğle yemeği yedi. Vali Ustaoğlu Güroymak Aile Destek Merkezi tarafından Elit Sağlıklı yaşam ve spor merkezinin açılışı yaptı. Yine aile destek merkezinin faaliyetleri kapsamında bayanların halı kilim atölyesi, el işi sanat ürünlerin satıldığı hanım shop sergi ve satış merkezinde bulunan ürünleri inceledi. Aile destek merkezinde el ürünleri yapan bayanların yaptığı ürünlerini inceleyen Vali Ustaoğlu daha sonra aile destek merkezine gelen bayanların çocuklarının zaman geçirebileceği çocuk eğitim ve sanat evini ziyaret ederek çocuklarla ilgilendi.

Ziyaretlerine devam eden Vali Ustaoğlu Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy tarafından karşılanan vali Ustaoğlu, Belediye başkanı nın makamına geçerek beldenin alt yapı, yol, okul ve diğer çalışmaları hakkında birifing aldı. Beldeye girdiğimde Belediyecilik adına gördüğü çalışmaların kendisini memnun ettiğini dile getiren Vali Ustaoğlu, çalışmalarında dolayı Günkırı Belde Belediye başkanına teşekkür etti. İlçe ziyaret programına devam eden Vali Ustaoğlu Gölbaşı Belediyesini de ziyaret etti. Belediye Başkanı Hikmet Kardaş tarafından karşılanan Vali İsmail Ustaoğlu, belde sakinlerinin de bulunduğu toplantı yaparak belediyenin çözüm bekleyen sorunlarını dinleyerek taleplerini alıp sohbet etti.

Ayrıca Gölbaşı Beldesinde bulunan Jandarma karakol komutanlığını ziyaret eden Ustaoğlu, Karakolu Komutanından kısa birifing aldı. Kontrol defterini imzalayan Ustaoğlu buradan ayrılarak Güroymak ilçesi ziyaretine son verdi.

Güroymak ilçesinde yapılan programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Bitlis İl Özel İdare Sekreteri Adem Aydoğdu, STK’lar, kurum amirleri ve iş adamları katıldı. 
 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/vali-ismail-ustaoglu-guroymak-ta-bir-dizi-acilis-yapti-10668.html