Tatlı sularda tutulan kaya balıkları Güroymak ilçesinde ilgi görüyor

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 15 Ocak 2018 13:06
Tatlı sularda tutulan kaya balıkları Güroymak ilçesinde ilgi görüyor

Güroymak’ta vatandaşlar en fazla göl ve dere balıklarını tercih ediyor. Güroymak’ta tezgahları süsleyen balıklar vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

Deniz ürünlerinden çok göl ve derelerden getirilen balıkların tercih edildiğini belirten balık satan satıcılar fiyatların ise çok uygun olduğunu belirtildi.

Güroymak’ta balık çeşidinin çok fazla olduğunu ve vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiğini belirten 6 çocuk babası balık satıcısı Rahmetullah Yargı, özellikle yerli balığın daha çok tercih edilmesi taraftarı olduklarını söyledi.

Yerli ve deniz balıkları arasında büyük bir fiyat farkının olduğunu ifade eden Yargı, İlçemizde balık çeşitlerimiz çok. O yüzden gidip başkasına para vermeye gerek yok, kendi balıklarımız varken. Kendi balıklarımızı tutup getirelim kendi balıklarımızdan faydalanalım. Satın aldığımız veya tuttuğumuz balığın kilosunu diğer balıklarla kıyasladığımız zaman çok fazla bir fark var. Örneğin Bulanık barajından tutulan bu tatlı su balığının kilosunu ilçemizde 3-4 liradan 3 kilo alana ise 10 liradan satıyoruz. Batıdan gelen diğer deniz balıkların kilosu şu an 15, 20 ve 25 TL arasında değişiyor. Ayrıca bu tatlı sularda yaşayan kaya balığı hekimler tarafından öneriliyor hastalıklara iyi geldiği inanılıyor dedi.

Genelde köylü vatandaşlar tarafından tutulan balıkları tercih ettiklerini ve alıcının da çok memnun kaldığını kaydeden Yargı, geçim kaynağımız şuan balık üzerine balıkları köylülerden alıyoruz onlarda yakalayıp getirip bize satıyor. Günlük geliyor günde ortalama 150 kilo satıyoruz. Burada bu tatlı su balığın özel müşterisi de çok fazladır şeklinde konuştu.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/tatli-sularda-tutulan-kaya-baliklari-guroymak-ilcesinde-ilgi-goruyor-10681.html