Okuma yazma kursunu tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 13 Aralık 2019 23:38
Okuma yazma kursunu tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi

Güroymak’ta okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Güroymak Şehit Er Fevzi Güngür İlkokulu Müdiresi Elif Okay, Okul bölgesinde bulunan Haydar Mahallesinde ev ziyaretleri yaparak, okuma yazma bilmeyen kadınlara ulaşıp eğitim almalarını sağladı. 

Güroymak Şehit Er Fevzi Güngür İlkokulunda bayanlara yönelik açılan okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 8 bayan sertifikasını aldı. Kursiyerlere sertifikalarını Güroymak Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar tarafından takdim edildi. 

Kaymakam M. Furkan Sancaktutar, azmedip, gayret göstererek okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan bayanların hem yetişkinlere örnek olup hem de eğitimin yaşının olmadığını  bir kez daha gösterdiklerini söyleyerek  bu konuda emeği geçen Güroymak Şehit Er Fevzi Güngür Okulu Müdiresi Elif Okay’a teşekkür etti.

Okuma yazma öğrenen 48 yaşındaki Berivan Kızılkaya “Elif Öğretmen evlerimizi ziyaret etti. Okuma yazma bilmediğimizi ve öğrenmeyi çok istediğimizi söyledim. Kursa kaydımızı yaptı. Bayan olmasından dolayı daha rahat ve kolay öğrendik. Artık bir hastaneye gittiğimizde sıramız gelmiş mi diye kimseye sormuyoruz. Bir yere giderken otobüs üzerindeki yazıları okuyup nereye gidebileceğimizi biliyoruz. Para hesabını kendimiz yapıyoruz. Çocuklarımın ödevlerini ve derslerini takip edebiliyorum. Okul Müdiresi Elif Okay’a teşekkür ederim.” dedi. 

Sertifika törenine Kaymakam M. Furkan Sancaktutar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı R. Murat Kılıçarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, Okul Müdiresi Elif Okay, Okul Öğretmenleri ve Bayan kursiyerler katıldı.
 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/okuma-yazma-kursunu-tamamlayan-kadinlara-sertifikalari-verildi-21174.html