Nemrut Kalderası Yolunda Karla Mücadele Çalışması

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 1 Mayıs 2019 10:33
Nemrut Kalderası Yolunda Karla Mücadele Çalışması

Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri arasında olan ve yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunan Nemrut Krater Gölü’nün yolu, İl Özel İdaresi ekiplerince ulaşıma açılıyor.

Türkiye’nin birçok bölgesinde bahar yaşanırken, karla mücadele ekipleri, Bitlis’te çalışmalarını sürdürüyor. 

Kar kalınlığının yer yer 10 metreyi bulduğu Nemrut Dağı eteklerinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Bitlis Valisi Oktay Çağatay, bu yıl 24 Bin kilometrede yol ağında 8 milyon TL harcadıklarını söyledi. 

Vali Çağatay, “Bulunduğumuz yerin rakımı 2 Bin 750. Burası volkanik bir bölge ve hemen arkamda krater gölümüz mevcut. Bitlis’imiz bu sene çok yoğun bir kış yaşadı. İl Özel İdaresinin sadece köy yollarında açtığın yolun uzunluğu 24 Bin kilometredir. Yaklaşık 8 Milyon civarında da bir masraf yaptık. Vatandaşlarımızı mümkün olduğunca kış şartlarında rahat ettirmeye çalıştık” dedi. 

Vatandaşlarımızın bu güzelliği görmeleri için Özel İdarenin yoğun mesai harcadığını belirten Vali Çağatay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bütün vatandaşlarımızı karla beraber Nemrut Kalderamızı ziyaret etmeye bekliyoruz. Ekiplerimiz yaklaşık 10 gündür gece gündüz burada çalışıyor. Çalışmalarımız birkaç gün daha sürecek. Tamamını açamayacağız. Dolayısıyla gölün çok yakınına kadar inemeyeceğiz. Ama önümüzdeki günlerde oraları da açmış olacağız. Şuanda bölgedeki kar kalınlığı 4,5 metreden başlayıp yer yer 10 metreyi buluyor. Bu yolu açmak tabi ki kolay olmuyor. Arkadaşlarımız sıkılaşmış sertleşmiş karı önce kepçelerle toparlıyorlar daha sonra rotatif marifeti ile atarak yolu kullanıma hazır hale getiriyorlar” dedi.
 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/nemrut-kalderasi-yolunda-karla-mucadele-calismasi-21077.html