HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Güroymak'ta

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 6 Mart 2019 20:58
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Güroymak'ta

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli 31 Mart Yerel seçimleri mitingleri kapsamında Bitlis’in Güroymak ilçesinde büro açılışını yaparak açıklamalarda bulundu.

Güroymak ilçesinde konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bizi böyle buralara sıkıştırıyorlar bunun üç katı dışarıda arkadaşlarımız her yer barikat fakat bakıyorum polislerde bizi dinlemeye emniyet güçleri de bizi dinlemeye geliyor. Nereye gitsek maşallahları var nerdeyse bütün emniyet güçleri bizlerle dolaşıyorlar. Dinlesinler iyidir bu hakikatin sesidir. Onlar vatandaşın kamunun güvenliğini sağlamakla yükümlüler ama maalesef AK Parti iktidarı boyunca güvenlik bahanesiyle bugün güvenlik güçleri, kaymakamlar, valiler seferber olmuşlar AK Parti kampanyası yürütüyorlar. Bu yanlıştır bu suçtur kamu görevlisi kamu görevini yapacak bir partinin emrinde değil halkın emrinde olacak doğrusu budur. Biz doğruyu gerçeği söylemeye devam edeceğiz bundan rahatsız olanlar sabah akşam HDP’ye saldırıyorlar. 

Bundan rahatsız olanlar halkı kim ve nefrete halkı birbirinin karşısında düşmanlığa zorluyorlar. Biz yüzlerce yıldır her türlü iktidara karşı bir arada yaşamış halklarız bunun en güzel örneği Bitlis, Ahlat, Tatvan ve Norşin’dir. Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Gürcüsüyle biz 72 millet bir arada yaşamışız hukuk budur yasa bu hukuku görür ona göre yapılır. Hukuk bir arada yaşama iradesidir hukuk kayyum değildir hukuk tekçilik değildir bunu halka dayatmak hiç değildir. Biz kayyumları kabul etmiyoruz. Biliyorsunuz Norşindeki belediye eş başkanlarımız görevden alındı kayyum atandı ve tutuklandılar. Bir suçları olduğu için değil halka hizmet ettikleri için onların tutuklanmasına neden olan savcı FETÖ’den tutuklandı. Fetöcü savcıların iddianameleri ile bugün arkadaşlarımız ceza evlerinde tıpkı Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ diğer arkadaşlarımızın olduğu gibi Norşin belediye eş başkanlarımızda Fetöcü savcıların iddianameleri ile tutuklandılar. Hani Fetöye karşıydınız hani fetöyle mücadele ediyordunuz. İşlerine geldi mi Fetö ile mücadele işlerine geldi mi fetö ile işbirliği işte bunun örneği iddianamelerdir. Bu adaletsizliğe bu hukuksuzluğa mücadele etmeye devam edeceğiz dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli konuşma yapacağı sırada 2 kişi gözaltına alındığı görüldü. Yapılan konuşmalardan sonra parti büronun açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra seçim otobüsü gelenler Bitlis merkeze geçti.
 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/hdp-es-genel-baskani-sezai-temelli-guroymak-ta-21046.html