Güroymak’ta yeni su deposu hizmete açıldı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 26 Aralık 2018 22:51
Güroymak’ta yeni su deposu hizmete açıldı

Güroymak Belediyesi, ilçedeki içme suyu ihtiyacına kalıcı çözümler getirmek amacıyla başlatmış olduğu çalışmalar sonucu Barajyolu Mahallesinde su deposunun açılışı gerçekleştirildi.

Güroymak Belediyesi, mahallelerin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik başlatmış olduğu çalışmanın sonucunda belediye ekipleri tarafından Bölmedere mevkiinde cazibeli su kaynağının tespit edilmesinden sonra suyun depolanması için Barajyolu Mahallesinde su deposu yapıldı. 

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu açılış konuşmasında ilçenin su ihtiyacının yüzde doksanı kuyulardan karşılanıyordu. Buda belediyemize aylık 150 bin bir elektrik faturasının gelmesine sebep oluyordu. Getirmiş olduğumuz suyun yüklü elektrik faturalarının önüne geçerek tasarruf sağlanacak ve ilçedeki 4 mahalleye yetecek bir depodur. Kendi imkanlarımızla ilçemize cazibeli su getirme çalışmalarına 2 yıldır devam ediyorduk.  2 yıl boyunca yoğun bir şekilde çalışan su şefi ve ekibine çok teşekkür ederim. Her şey ilçemiz için dedik ve güzel hizmetlere imza attık. Biz bugün burada varız yarın yokuz.  Devletin memur bir imza ile gelir bir imza ile gider. Devletin memuru köksüz ağaç gibidir hiçbir yerde kökü olmaz geçici olarak gelir gider fakat burada siz yaşıyorsunuz sizler istifade edeceksiniz. Buradaki su deposu 5 bin haneye yetecek cazibeli ve doğal kaynak suyuna kavuşmuş oldu. Bugüne kadar yapmış olduğumuz su çalışmalarında yaklaşık olarak iki buçuk trilyonluk bir kaynak harcadık. 20 kilometre su hattımızın yenilenme çalışmalarını yaptık bir taraftan cazibeli su getirirken birçok alanda hatlarımızı yeniledik. Açılışını yapmış olduğumuz su depomuzun hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Açılış törenine Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Özel İdare Müdürü Hayrettin Günay, kurum müdürleri, belediye personelleri ve birçok vatandaş katıldı.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-yeni-su-deposu-hizmete-acildi-20985.html