Güroymak'ta Üniversiteye Hazırlık Kamp Projesinin startı verildi

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 24 Ocak 2018 17:38
Güroymak'ta Üniversiteye Hazırlık Kamp Projesinin startı verildi

Güroymak Kaymakamlığı tarafından 15 günlük Üniversiteye hazırlık, kamp projesi Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu tarafından start verildi.

Güroymak Selahattin Eyyubi Erkek İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdunda 100 öğrenci, İpek Yolu Teknik ve Mesleki Lisesi Kız Öğrenci Yurdunda 114, lise son ve mezun öğrenci toplamda 214 öğrenciye, 15 günlük üniversiteye hazırlık kamp projesi kapsamında Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu okulda sınavlara hazırlanan öğrencileri ziyaret etti.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, 15 günlük kamp boyunca öğrencilerimizin yeme, içme, yatma ve bütün kaynak kitapları karşılanıyor. Ortaokul son sınıf öğrencilerimize 15 günlük Liselere hazırlık kamp projesi kapsamında Fatih İlkokulunda 100 öğrencimize kurs veriliyor. Bu öğrencilerimizin öğle yemekleri ve kaynak kitapları kaymakamlığımızca karşılanıyor.

Burada öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaymakam Alibeyoğlu, yaptığı açıklamada, başarının çok ve düzenli çalışmayla elde edileceğine vurgu yaptı.
Öğrencilere başarı dileğinde bulunan Kaymakam Alibeyoğlu, ben hepinizin üniversiteye gitmenizi ve güzel bölümlerde okumanızı, ilerde hepiniz bir yerlere gelmenizi istiyorum. Önemli olan geldiğiniz yerde en iyi olmaktır. Bardağın hep boş tarafına bakmayın, mutlaka dolu tarafına da bakın. Yaşanan olumsuzluklara rağmen hep gayretli olun. Olumsuz bir durumda hemen boş vermeyin. Bu şekilde başarıyı daha kolay yakalarsınız. Yolunuz, bahtınız açık, şansınız bol olsun. Bizlerde daha önce bu sınava girdiğimizi düşünecek olursak yaşamış olduğum deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk olarak istediğimiz bölümleri kazanabilmek için özel kurslara giderek maddi imkanlarımızı zorlamaya gerek yok, bende memleketimizin bir köyünden bu sınava hazırlandım ve kazandım, ikincisi siz bir yarış içerisindesiniz ama kendinizle, tek rakibiniz kendiniz ve çalışmalarınızda hedefiniz kendinizi geçebilmek olmalı, çalışmalarınıza programlı bir şekilde devam etmeli ve mümkün mertebe gece geç saatlerde çalışmamaya özen göstermelisiniz, vücudumuzun da belli bir döngüsü var ve mutlaka dinlenmeye de zaman ayırın. Soru çözerek konuyu öğrenmek ve yalnızca yanlış yaptığınız soruları değil aynı zamanda doğru çözdüğünüz soruları da tekrar ederek bilgilerinizi pekiştirmelisiniz. Ben inanıyorum ki sizler bu istek ve çalışma şevkiyle arzu ettiğiniz bölümlere yerleşeceksiniz. Herkes tatil döneminde tatile çıkarken buradaki fedakâr Öğretmenleriniz sizleri düşünerek burada sizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Devletin sizlere sağlamış olduğu imkânları güzel ve yerinde kullanmaya bakınız. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Fedakâr Öğretmenlerinizi tebrik ediyorum dedi.

Öğrencilerle yapılan sohbetin ardından Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün Okuldan ayrıldı.
 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-universiteye-hazirlik-kamp-projesinin-starti-verildi-10688.html