Güroymak'ta tefecilikle mücadele toplantısı yapıldı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 3 Nisan 2018 22:45
Güroymak'ta tefecilikle mücadele toplantısı yapıldı

Güroymak ilçesinde tefecilerin mağdur ettiği vatandaşların sayıların artması sonucu, Güroymak Kaymakamlığı bu konuda harekete geçti.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, tefeciler zor durumdaki insanların mağdur olmasına, ailelerinin dağılmasına intiharlara sebebiyet verecek kadar yaygınlaşmış bir olgu olarak derinleşmiştir. Toplumsal yara haline gelen tefecilik, insanlığın sırtındaki bir sömürü aracıdır. Emeğe dayalı olmayan haksız menfaat elde etme hırsı, toplumumuzu hızla bir faciaya sürüklemektedir. Bu sömürü çarkıyla mücadele etmek ancak organizeli bir şekilde mümkündür. Bir kanser gibi ilçemizde hızla yayılmış tefecilik, madde bağımlısı, şans oyunları gibi mücadele çalışmasını başlatıyoruz. Medreselerin çok olduğu, âlimlerin beldesinde tefecilikle anılması bizleri üzmektedir. Birçok ailemiz bu bela pençesine bulaşmıştır. Bu ailelerimizi kurtarmak bizlerin görevidir.

Alibeyoğlu, Güroymak ilçemizde, madde bağımlısı, şans oyunları, tefecilikle mücadele startı verildi. Bu mücadelemizi, esnaf, sağlıkçı, eğitimci, sosyolog, din, medrese görevlileri, Stk Başkanlarının içinde olduğu geniş kapsamlı bir platform komisyonu oluşturuldu. Platform olarak belirlenen çalışma usul ve esaslara göre çalışmalara başlanacaktır. Tefecilerin tespiti ve cezalandırılması için her türlü mücadele verilecektir. Duyarlı bir kamuoyunun oluşmasına ihtiyaç vardır. Sorunun aşılması için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. İlçemizde kendine göre kısa yoldan zengin olma hayalini kuran tefecilerle mücadelemiz başlamıştır. Genç nesillerin yetişmesi noktasında, gençleri kazanmaya çalışılması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Alibeyoğlu, madde bağımlığı, tefecilik, şans oyunları, devlet ve kul hakkı konularında toplumu bilinçlendirmemiz gerekir. Kötü yollara düşen gençleri, bu bataklıktan kurtaracağız. Tefecilerin ellerine düşmüş aileleri tespit edip, intihar vak'aları olmadan müdahale edeceğiz.

Kaymakam ve Belediye Başkan vekili  Ufuk Özen Alibeyoğlu, ilçemizde madde bağımlısı, şans oyunları ve tefecilikle mücadele etmek için, gönüllü olarak platforma katılım sağlayan, platform üyelerine teşekkür etti.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu başkanlığında kaymakamlık salonunda düzenlenen toplantıya, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, kanaat önderlerinden Abdulkerim Çevik, Güroymak Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Sıracettin Şahsuvaroğlu ve platform üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün ile esnaf temsilcileri katıldı.

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-tefecilikle-mucadele-toplantisi-yapildi-10745.html