Güroymak’ta Şaşmaz ve Çalış aileleri barıştırıldı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 23 Haziran 2022 15:35
Güroymak’ta Şaşmaz ve Çalış aileleri barıştırıldı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ve Güroymak ilçesine bağlı Yukarı Kolbaşı köyünde ikamet eden 2 aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı.

Güroymak ilçesine bağlı Yukarıkolbaşı köyünde ikamet eden Şaşmaz ve Tatvan ilçesinde ikamet eden Çalış aileleri arasında yaklaşık 1 yıldır devam eden kan davasının son bulması için barış töreni düzenlendi. Nurtepe mahallesinde bulunan Şeyh Masum Cami’sinde düzenlenen barış töreninde Kur’an-ı Kerim okutuldu ve dualar edildi.
Şeyh Masum Cami imamı Ahmet Sayın yaptığı konuşmada, İslam, adından da anlaşılacağı üzere selam ve sulh dinidir. Kardeşliği şiar edinen bu din diğer bütün sosyal bağlardan daha derinlikli bir kardeşliği tavsiye etmektedir. İslam dini aynı zaman da sosyal bir dindir. Bir yandan rabbimize karşı olan kulluğumuz emrederken diğer yandan sosyal nizam ve münasebetlerimizi de tanzim etmektedir. İslam, hak kavramını sosyal sistemin en tepe yerine yerleştirmiştir. Bu nedenledir ki Allah’ın diğer bir adı da haktır dedi.

Bitlis Müftüsü Faysal Geylani, beraberliğimiz için kardeşliğimiz için ülkemizin bütünlüğü beraberliği için dua edeceğiz. Bugün ülkemizin çok kuvvetli bir şekilde birliğe beraberliğe kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bugün öyle bir gündür Peygamber efendimiz Müslümanı tarif ederken şöyle tarif ediyor. Müslüman, dilinden ve elinden Müslümanların zarar görmediği kimsedir. Müslüman eliyle zarar vermez diliyle zarar vermez.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay ise konuşmasında, üzülüyoruz tabii devletimiz hoş görmesi mümkün değil dinimizde bunu hoş görmüyor. Ama ne yazık ki yaşanıyor bunu daha ileriye götürmesi daha kötü bir şeydir. Kan ne yazık ki akıyor ama devam ettirilmemesi de gerekiyor. Biz bu bölgede bu olayları yaşadık. Geldiğimizde de epeyce bir barışta gördük Allah razı olsun. arkadaşlarımızdan hocalarımızdan vesile olanlardan. Şimdi ailelerimiz büyüklük gösterdiler tevazu gösterdiler o günden bu güne kadar biliyorum ki Bitlisin içinden dışından çok sayıda büyüğümüz arkadaşımız abimiz araya girdi ailelere büyüklük gösterdi ve bizleri bir araya getirdiler. O çabayı gösterenlerden Allah razı olsun. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Sizlerde buraya gelerek teşrif ettiniz. Allah hepinizin hayrını kabul etsin dedi.

Bitlis İl Müftüsü Faysal Geylani’nin duasının ardından aileler Kuran-ı Kerim’in altından geçerek barıştırıldı. 
Barış törenine Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven,  Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis İl Müftüsü Faysal Geylani, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ramazan Cankaloğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.


https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-sasmaz-ve-calis-aileleri-baristirildi-21425.html