Güroymak'ta öğrenciler hem meslek öğreniyor hem de harçlıklarını çıkarıyorlar

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 13 Ağustos 2020 10:03
Güroymak'ta öğrenciler hem meslek öğreniyor hem de harçlıklarını çıkarıyorlar

Güroymak ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrencileri, hem üretiyor hem de harçlıklarını çıkarıyor.

Güroymak ilçesinde Covid-19 salgın sürecinde alınan tedbirlere kapsamında uyarak eğitim gören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Güroymak Belediyesi Park ve Bahçeler birimince park ve bahçelerde kullanılmak üzere 150 adet bank üretimini gerçekleştirdi.

Öğrencileri ziyarette bulunarak yapılan çalışmayı yerinde takip eden Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M. Furkan Sancaktutar, Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceriye sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi, istek ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve Ülkemizin kalkınmasında en önemli unsur haline gelmesinde Mesleki Eğitimin önemi çok büyüktür. Üreterek eğitim-öğretim yapmak mesleki eğitimlerin temel prensibidir dedi.

Güroymak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Keziban Erdem ise yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Erdem yaptığı açıklamada, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında kamu kurumlarının donatım malzeme ihtiyaçlarını karşılamak için ilçemiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün yeni binasına 180 takım öğrenci sırası, 9 adet öğretmen masası, 2 adet öğretmen dolabı siparişlerini okulumuz metal ve mobilya atölyelerinde öğrencilerimizle üreterek teslim ettik. Ayrıca Güroymak Belediyesinin park ve bahçelerindeki 42 adet kamelyanın tadilat bakım onarımlarını, ilçemizdeki bazı okulların ferforje bahçe giriş kapılarının yapımlarını da okulumuz öğrencileri ile gerçekleştirdik. Mobilya ve metal alanında öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme imkânı bulan 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri emekleri karşılığında para kazanmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında çalışmalarına devam eden öğrenciler, ayrıca farklı kamu kurumlarından da özellikle metal teknolojileri ve mobilya ve iç mekan tasarımı alanında üretebileceğimiz siparişleri alarak okulumuz Döner Sermaye İşletmesi kapsamında 2020 yılında hem öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeye hem de üretime devam etmekteyiz. Okulumuzdaki aktif işgücünün artması konusunda her daim katkıda bulunan ilçe Kaymakamımız sayın M. Furkan Sancaktutar’a, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz dedi.

Üretim yapan öğrencilerden Doğan İstemi, yaptıkları çalışmalar sayesinde hem el becerilerini geliştirdiklerini ve hem de bu sayede para kazandıklarını söyledi.

Salgın ve yaz tatili dönemini boş geçirmek yerine üreterek geçirdiklerini vurgulayan öğrencilerden Eyüp Erfidan, İlk işe başladığımızda yeterli tecrübemiz yoktu, çalışmaya başladığımızdan 2 hafta sonra her şeyi öğrendik ve bolca pratiğimiz oldu. Mezun olduğumuz zaman aranan elaman olma niteliği kazanmış olacağız. Burada öğrendiklerimle kaynak ustası kadar beceriye sahip olduk dedi. Okulda öğrendikleri teorik bilgileri atölyede pratiğe döktüklerini ve geleceğe daha iyi hazırlandıklarını ifade etti.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-ogrenciler-hem-meslek-ogreniyor-hem-de-harcliklarini-cikariyorlar-21263.html