Güroymak’ta mezbahane inşaatının temeli atıldı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 21 Kasım 2017 23:01
Güroymak’ta mezbahane inşaatının temeli atıldı

Güroymak Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesinde 4.700 metre kare alan üzerinde, 200 metre karelik kapalı mezbahane binasının 600 Bin TL maliyetli inşaat temeli atıldı.

Güroymak Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve Tarım Bakanlığı standartlarına uygun olarak inşa edilecek yeni mezbaha inşaatı temeli atıldı.

Çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, yapımına başlanan mezbahane tesisimizin son teknolojik aletler ile hizmet vereceğini belirtti. Mezbaha binasının tamamlanmasıyla daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda kesim yapılacağını da ifade eden Alibeyoğlu,  ilçedeki kasapların yanı sıra ilçeye yakın bölgelerdeki esnafların da yararına olacağını söyledi. Yeni mezbahane binasının standartlara uygun olarak inşa edileceğini de dile getiren Alibeyoğlu, çalışmaları kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini ifade ederek, yeni mezbahanın şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Güroymak'ta kasapçılık yapan esnaflar, yapılacak mezbahanın kasap esnaflarına rahat bir nefes aldıracağını ifade ederek, İlçemizin bir mezbaha tesisine ihtiyacı vardı. Hayvanlarımızı dışarıda kesmek zorunda kalıyoruz, maliyetli oluyor ve aynı zamanda çevre kirliliğine neden oluyordu. Vatandaşlarımıza sağlıklı et veremiyorduk. İlçemizde mezbaha yoktu, yapılınca esnaf olarak çok sevindik. Kaymakam ve Belediye Başkanımız Ufuk Özen Alibeyoğlu'na ve emeği geçen yetkililere teşekkür ediyoruz diye konuştular.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-mezbahane-insaatinin-temeli-atildi-10654.html