Güroymak'ta manda sütü ve süt ürünlerinin değerlendirilmesi toplantısı yapıldı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 12 Mart 2021 11:16
Güroymak'ta manda sütü ve süt ürünlerinin değerlendirilmesi toplantısı yapıldı

Güroymak'ta manda sütü ve süt ürünlerinin değerlendirilmesi ve Marka değerinin oluşturulması konulu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emre Zeyrek başkanlığında, ilçemizde manda sütü ve süt ürünlerinin değerlendirilmesi ve Marka değerinin oluşturulması konulu değerlendirme toplantısı yapıldı. 

Toplantıda konuşan Kaymakam Zeyrek, ilçemizin  manda varlığı açısından Türkiye’de 5. sırada olduğunu vurgulayarak, manda sütü ve süt ürünlerinden daha verimli fayadalanılması gerektiğini, bu konuda yetiştiriciler tarafından elbirliği ile bir üretim yeri kurularak ilçemizi ön plana çıkaracak şekilde  “GÜRKAYMAK" vb. bir marka adı oluşturma gayretinde olduklarını, süt ürünlerinin bu marka adı altında pazarlanarak, hem üreticimizin daha fazla kazanç sağlaması hemde ilave istihdam alanı sağlanması ve üreticilerimizin bu doğrultuda bir araya gelmesini istediklerini belirterek; bu noktada ilçemizin önde gelenleri ile fikir alışverişinde bulunmak maksadıyla toplandıklarını belirtti. 

Bitlis il Tarım müdür V. Enver İnce, İl Genel Meclis Üyeleri, Gölbaşı Belediye Başkanı, Daka Bitlis ve Muş temsilcileri ve manda birliği başkanının katıldığı toplantıya, belde belediye ve siyasi parti ilçe başkanları ile belde ve köy muhtarları davet edildi.
 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-manda-sutu-ve-sut-urunlerinin-degerlendirilmesi-toplantisi-yapildi-21308.html