Güroymak'ta kekemelik ve konuşma güçlüğü çeken öğrencilere eğitim

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 1 Aralık 2018 23:36
Güroymak'ta kekemelik ve konuşma güçlüğü çeken öğrencilere eğitim

Güroymak ilçesinde kekeme ve konuşma güçlülüğü çeken 180 öğrenci için Güroymak İMKB Anadolu Lisesinde toplantı düzenlendi.

Güroymak Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından yapılan girişim sonucu, kekeme ve konuşma güçlüğü çeken 180 öğrencinin sorununun giderilmesi için İstanbul'dan getirilen uzman ekip tarafından ailelere bilgiler verildi.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu ailelerle yaptığı toplantıda konuşmasında öğrencinin başarısı aileden geçtiğini ifade etti. Alibeyoğlu açıklamasında yapmış olduğumuz alan taramasında 180 öğrencimizin bu eğitime alınacağını tespit ettik. Eğitimde 3 sac ayağı vardır. Bu ayaklardan bir tanesi eksik olursa bunun ilerlemesi çok mümkün değildir. Bunlardan bir tanesi okulda öğretmen diğeri öğrenci ve velidir. Bunları üçü de aynı hedefe yönelmezse üçü de öğrenciye fayda sağlamazsa siz başarılı olamazsınız. Sizi bu meseleye sahip çıkmanızı istiyoruz. Zaten buraya gelerek sahip çıkacağınızı gösterdiniz ama hocalarımız öğrencilerimize bazı ödevler veriyor bunları dikkatlice uygulamanızı istiyoruz. 3 aylık eğitimin maliyetinin yaklaşık 180 bin lira bu maliyetin bedeli Güroymak Kaymakamlığı ile Güroymak Belediyesi tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda kekeme ve konuşma güçlüğü çeken öğrencilerin bu sorunları büyük ölçüde çözülmüş olacak. Öğrencinin başarısı ilk önce aileden geçer. Konuşma sorunu hastalık değildir. Muş ve Tatvan’dan gelip bu eğitime katılmak isteyen ailelerimiz var. Bölgemizde ilk defa böyle bir çalışma yapılmaktadır dedi.

Toplantıya katılan velilerden Türkiye Dursun, çocuğum için geldim çocuğumda konuşma zorluğu çekmektedir. İnşallah bu eğitim ile başarı sağlayacağız. Bölgede ilk olması bizi sevindirdi çünkü buna benzer eğitimi verebilecek batıda ancak bulabiliriz. Doktor ayağımıza geldi kısacası burada emeği geçen özellikle Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekilimiz Ufuk Özen Alibeyoğlu’na çok teşekkür ederim. Kendisi ilçemize çok faydası oldu her alanda başarılı takdir edilecek biri o bizi sevindirdiği gibi Allah onu da sevindirsin dedi. 

Güroymak İMKB Anadolu Lisesinde yapılan toplantıda Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Güroymak Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, Güroymak Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün, Ritm Konuşma Eğitmen Uzmanı Abdülhalim Hancı ve vatandaşlar katıldı.


 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-kekemelik-ve-konusma-guclugu-ceken-ogrencilere-egitim-20962.html