Güroymak’ta Karayolları Trafik Günü etkinliği düzenlendi

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 7 Mayıs 2022 15:20
Güroymak’ta Karayolları Trafik Günü etkinliği düzenlendi

Karayolları Trafik Günü olarak kutlanması nedeniyle Güroymak ilçesinde etkinlik düzenlenerek çocuklara düdük dağıtıldı.

07-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Karayolları Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında; Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik mottosu ile Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ramazan Cankaloğlu da katıldı. 

İlk olarak Güroymak İlçe Jandarma önünde bulunan trafik uygulama noktasında başladı daha sonra Mehmetçik Parkı önünde yaya ve sürücülerimize bilgilendirmelerde bulunup broşür dağıtımı ve çocuklara düdük dağıtımı yapıldı. Ayrıca yine "Karayolları Trafik Haftası" etkinlikleri kapsamında hafta boyunca stand açma, okullarda trafik eğitimi verme, camilerden trafik kurallarıyla alakalı bilgilendirmeler yapılacak uygulamalarda farkındalık oluşturacak faaliyetlerde bulunulması şeklinde çalışmalar yapılacaktır denildi.

Güroymak Mehmetçik Parkında kurulan standa vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Kurulan standın yanına gelen esnaflardan Tuncay Karaboğa konuşmasında yaptığı açıklamada ise çok güzel bir bilgilendirme standı kurduklarını söyledi. Tuncay Karaboğa vatandaşımızı şoförlerimizi bilgilendirme açısından gerekli bir çalışma. Normalde burada şoför olarak dikkat etmemiz gereken trafik kurallarına riayet etmemiz gerekiyor. Birçok şoför arkadaşımız özellikle kurallara riayet göstermedikleri için birçok kazaya sebebiyet gösteriyoruz. Bundan dolayı önceliğimiz yayalarımız olsun kırmızı ışıklarda ve yayalara dikkat edip o şekilde yolumuza seyir halinde devam edelim. Doğacak herhangi bir kazaya sebebiyet vermeyelim. Hepimiz dikkatli olursak muazzam bir şekilde hayatımızı sürdürmeye devam ederiz. Emniyet teşkilatımıza trafikte mensubu arkadaşlarımıza yapmış oldukları böyle güzel bilgilendirmelerde ötürük teşekkür ediyoruz dedi.

Etkinliğe Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ramazan Cankaloğlu, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Barış Ulucanlı ve emniyetteki görevli trafik ekibi personelleri katıldı.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-karayollari-trafik-gunu-etkinligi-duzenlendi-21421.html