Güroymak’ta husumetli aileler törenle barıştırıldı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 30 Kasım 2022 16:46
Güroymak’ta husumetli aileler törenle barıştırıldı

Çelik ve Erol ailelerinden bir kişinin ölümüyle başlayan husumet, barış töreni ile sonlandırıldı. Törene bölgenin kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu husumet Nurtepe Mahallesi’nde bulunan Şeyh Masum Camisi'nde düzenlenen barış töreni ile sonlandırıldı.

Kuran’ı kerim okumasıyla başlayan programda Şeyh Masum Camii müderrisi Ahmet Sayın yaptığı konuşmada bu barışa vesile olanlara teşekkür etti. 

Ahmet Sayın konuşmasında, mensubu olduğumuz dinin müslümanlar muhakkak kardeştirler. Aralarında bir husumet olduğunda onları barıştırın emri ile peygamber efendimizin 1400 küsur yıl önce ayaklarımın altına aldım dediği ilkel kan davasını bizler bu cahiliye âdetini büyüklerimizin ve sizlerin sayesinde ayaklarımızın altına almış olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sevinci bizlere yaşatan Allah’a hamd ediyoruz ve onun kutlu elçisi ve özgürlük peygamberine binlerce salat ve selam getiriyoruz. İslam, adından da anlaşılacağı üzere selam ve sulh dinidir. Kardeşliği şiar edinen bu din diğer bütün sosyal bağlardan daha derinlikli bir kardeşliği tavsiye etmektedir. İslam dini aynı zaman da sosyal bir dindir. Bir yandan rabbimize karşı olan kulluğumuz emrederken diğer yandan sosyal nizam ve münasebetlerimizi de tanzim etmektedir. İslam, hak kavramını sosyal sistemin en tepe yerine yerleştirmiştir. Bu nedenledir ki Allah’ın diğer bir adı da haktır.  Hal böyle iken esefle görüyoruz ki bizim toplumumuzda zaman zaman hak ihlal edilmekte, sosyal ilişkilerimiz yara almakta, sulh atmosferi sekteye uğramaktadır. 

Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. Bu kardeşlik ana-baba kardeşliğinden daha ulvi bir kardeşliktir. 

Geliniz! Kardeşlerimizin haklarına riayet edelim. Geliniz birbirimize sırt dönmeyelim. Kardeşlerimizin yaralarına merhem olalım. Küslükleri sonlandıralım. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın kardeşlerimizle saflarımızı sık ve düzgün tutalım. Ayrışmayalım dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından iki aile fertleri Kuran’ı Kerim’in altından geçip tokalaştı.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-husumetli-aileler-torenle-baristirildi-21433.html