Güroymak'ta gönüllü gençler köy okuluna kütüphane kazandırdı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 23 Ocak 2021 19:14
Güroymak'ta gönüllü gençler köy okuluna kütüphane kazandırdı

Güroymak ilçesinde bir araya gelen iki gönüllü genç grubu Yayladere köyü 23 Nisan İlkokulu okuluna kitap ve kütüphane kazandırdı.

Farklı amaçlar ve fikirler doğrultusunda hareket eden gönüllülerden oluşan iki ayrı genç ekip ortak bir amaçla bir araya geldi. Bir etkinlikle buluşan Geleceğe Uzanan Eller Kulübü ile Fikirler ve Düşler Akademisi (FİDÜAK) ekipleri Yayladere köyü 23 Nisan İlkokuluna kitap ve kütüphane kazandırdı. 

Yapılan etkinlik adına konuşan Fırat Tağa, okumak bu kadar önemli ve gerekliyken imkansızlıkların okumanın önüne geçmesini bir nebze olsun azaltmayı amaç edindik. 

Hayallerin yollarını, okuma sevgisini köylere de, köylerimizi de kazandırmak istedik. İmkansızlıklara ve sonuçlarına birebir şahit olan gönüllüler olarak geleceğimize imkan kazandırmak istedik.

Amaçlarımız doğrultusunda Güroymak ilçesi Yayladere köyü İlkokuluna kütüphane kazandırdık. Kütüphanenin yanında öğrencilerimizin, okulun ve ana sınıfını kitap dışındaki eksikliklerini giderdik. Başta emek veren gönüllü arkadaşlarımız olmak üzere, ekiplerimize yardımcı olan dostlarımıza maddi ve manevi olarak Türkiye’nin dört bir yanından destek veren yardımseverlere ekip arkadaşlarımızı sıcak kanlıkla ağırlayan misafirperver köy halkına teşekkür ederiz dedi.
Yayladere 23 Nisan İlkokulu müdürü Kübra Yetim tarafından etkinliği düzenleyen gençlere plaket verildi.
 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-gonullu-gencler-koy-okuluna-kutuphane-kazandirdi-21298.html