Güroymak'ta doğalgaz heyecanı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 2 Mart 2018 13:16
Güroymak'ta doğalgaz heyecanı

Güroymak ilçesinde doğalgaz altyapısı kurulması amacıyla belediye ile Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Doğalgaz Dağıtım AŞ arasında protokol imzalanması sonucunda vatandaşlar memnuniyetini dile getirdi.

Güroymak'ın doğalgaz kullanımına kavuşturulması amacıyla belediye ile yetkili dağıtım şirketi Doğugaz şirketi işbirliğine 20 Şubatta gitti. Bu doğrultuda hazırlanan protokol, belediyede düzenlenen törenle imza altına alındı. 

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ufuk Özen Alibeyoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, protokol kapsamında ilçede 15 Nisan'dan itibaren altyapı çalışmalarına başlanacağını ve yıl içinde ilçenin yüzde 70'inde çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini bildirdi. 

Güroymak’ta esnaf olan Ferhat Aygür ilçeye doğalgazın gelmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, 1994 yılından itibaren Güroymak’ta ikamet eden bir esnaf olarak ilçemizde daimi yakıt olarak odun ve kömür kullanmaktayız. Kaymakamımız Ufuk Özen Alibeyoğlu’nun doğalgaz firması ile yapmış olduğu protokol ile doğalgazın geleceği bilgisi verildi. Bu protokolün imzalanmasından dolayı sevindik çünkü ilçemiz açısından sağlıkta büyük bir risk yaşıyorduk binalardaki normal müstakil evlerde yakıtların kömürün kokusu, dumanı ve külü ister istemez hastalıklara sebebiyet veriyordu. Büyük şehirlerde hizmet verilen doğalgazın ilçemize de getirilmesi bir ilçe sakini olarak bizi mutlu etti. 2018 yılının sonuna doğru %70’nin bitirileceği belirtildi hizmete vesile olanlardan Allah razı olsun dedi. 

İlçeye bağlı Günkırı Beldesinde yaşayan Mehmet Aksoy ise, ilçeye doğalgazın gelmesi ayrıca bizi sevindirdi beldemize de gelmesini isteriz. Bölgede kömür yerine doğalgaz daha çok tercih edilmekte. Doğalgaz çünkü hava kirliliğini bir nebzede olsa önüne geçmektedir. Doğalgaz ne dumanı nede tozu var temizliği bile yeter dedi. Umuyoruz ki beldemize de bu hizmetin gelmesidir.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-dogalgaz-heyecani-10711.html