Güroymak'ta Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıldönümü programı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 18 Mart 2022 14:36
Güroymak'ta Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıldönümü programı

Güroymak’ta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla anma programı ve çelenk sunma töreni düzenlendi.

Güroymak Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Astsubay Üstçavuş Merve Doğan, Biz bugün bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek ve Çanakkale Şehitlerini ha ırlamak üzere huzurunuz da buradayız. Bugün Dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak elmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengesinin tamamen değiştiği olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlıkların doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur dedi.

Program kapsamında Asri Mezarlığında şehit askerler için İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından resmi tören düzenlendi. İl Müftüsü Murat Demir tarafından şehit mezarları ziyaret edilerek dualar okundu. Güroymak Yatılı Bölge Okulunda konferans salonunda devam eden programda, Güroymak Yatılı Bölge Ortaokulu müdürü Hikmet Aslan günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından şiirlerin okunduğu programda, sinevizyon ve tiyatro gösterisi yapıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ramazan Cankaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Barış Ulucanlı, Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-canakkale-zaferi-nin-107-nci-yildonumu-programi-21406.html