Güroymak'ta ahırda havasız kalan 43 hayvan telef oldu

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 25 Ocak 2021 16:17
Güroymak'ta ahırda havasız kalan 43 hayvan telef oldu

Güroymak ilçesine bağlı Saklı köyünde 38 küçükbaş ve 5 büyük baş hayvan havasızlıktan telef oldu.

Güroymak ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Saklı Köyünde yoğun kar yağışı nedeniyle 38 küçükbaş ve 5 büyük baş hayvan havasızlıktan telef oldu.

Saklı köyündeki kendi imkanlarıyla yaptıkları Tacettin Askay’a ait bir ahırda küçükbaş ile 5 büyükbaş hayvan, köye çağrılan veterinerin yapmış olduğu incelemede hayvanların yoğun kar yağışı sonucunda ahırda havalandırma bacalarının tıkanması sebebiyle havasızlıktan telef oldukları belirlendi. 

Maddi kaybının olduğunu belirten hayvan sahibi Tacettin Askay, iki çocuk babasıyım tek geçim kaynağım hayvancılık. İmkanımın olduğu kadarıyla hayvanlarımı barındırabileceğim derme çatma bir ahır yaptım. Kendi imkanlarım ile yapmış olduğum çadır ahırda yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı 38 küçükbaş ve 5 büyükbaş hayvanım telef oldu. Maddi anlamda zararım oldu bu nedenle büyüklerimizden yardım bekliyorum dedi.

Saklı Köyü muhtarı ise yaptığı açıklamada İzzettin Askay, Tacettin Askay benim amcamın oğludur bölgenin geçim kaynağı hayvancılıktır. Bölgemizde bu sene yoğun bir kar yağışı oldu kimse neredeyse dışarıya çıkamadı. Malumunuz burası bir köy dağlık kesimlerde de yoğun bir kar yağışı olmaktadır. Geçim kaynağı sadece hayvancılık olan Tacettin’e büyüklerimizden bu konuda destek olmasını bekliyorum dedi.


 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-ahirda-havasiz-kalan-43-hayvan-telef-oldu-21299.html