Güroymak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı 2017

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 30 Ağustos 2017 11:14
Güroymak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı 2017

Güroymak ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü törenle kutlandı. Güroymak Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık çelengin sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Asef İşbiter günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

İşbiter konuşmasında, Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan, Türkiye Cumhuriyeti’inin temellerini sağlamlaştıran, 95’nci yıl dönümünü ilk günkü gurur, heyecan ve mutluluktan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki Türk Ulusu din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin yek vücut olmuş, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atmış, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız askeri bir deha kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu’da sağlanan Milli Birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır dedi.

Düzenlenen tören, kaymakamlık makamında Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu’nun tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Törene, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-30-agustos-zafer-bayrami-kutlandi-2017-10613.html