Güroymak'ta 30 adet park çalışması devam ediyor

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 29 Mart 2018 18:54
Güroymak'ta 30 adet park çalışması devam ediyor

Güroymak Belediyesi tarafından ilçeye bağlı 15 mahallesine yeşil alan ve çocuk parklarını yapmaya başladı.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, yapılan park ve spor alanlarında çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmaları yerinde inceleyen Alibeyoğlu, Güroymak Belediyesi olarak ilçemizin bütün mahallelerine yeşil alan park çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. 

Güroymak İlçemiz 15 mahalleden oluşmaktadır. İlçemizde 3 adet yeşil alan park yapılmıştı göreve geldiğimiz andan bu tarafa her mahallede 2 yeşil alan park projemiz kapsamında şu ana kadar yaklaşık 8 tane parkımızı bitirerek vatandaşımızın hizmetine sunduk. İnşallah bu parkları tamamladığımızda Güroymak halkına 30 adet yeşil alan park olmuş olacak. Bu alanlar 1500 metrekare 2000 metrekare 3000 metrekare 4000 metrekare 5000 metrekare gibi büyüklerde olan alanlardır.

Yine bu parkların ve büyüklüğüne göre uygun yerlerine spor tesisleri de yani futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahaları da yapacağız. Amacımız ilçemizin her tarafında çocuklarımızın gençlerimizin vatandaşlarımızın rahatça ulaşabileceği rahatça vakit geçirebileceği eğlenebilecekleri oynayabilecekleri alanlar oluşturmaktır.

İnşallah en kısa sürede bu projelerimizde hayata sunacağız yine bu projemiz kapsamında ilçemizde 5 tane çocuk oyun grubu vardı gördüğünüz gibi 40 tane çocuk oyun grubunu kurarak çocuklarımızın hizmetine sunduk dedi.

Güroymak İlçesine bağlı Haydar Mahallesinde kalan Metin İlk, İlçe kaymakamımız mahallemize yapmış olduğu çalışmalar takdir edilir. Kendim bu mahallede kalıyorum mahallemizde şuan gördüğünüz gibi park ve halı sahasına kavuştu. Daha önce top oynamak için ücretli top sahalarına gider geç saatlerde sıra bulabilirdik ayrıca mahallelerimizden uzak yerlerdeydi. Gittiğimiz sahalarda ücret veriyorduk mahallemizde bu güzel park ve saha yapılmış yeri geldi mi top oynuyoruz veya dinleniyoruz. Kaymakamımıza tekrardan çok teşekkür ediyoruz dedi.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-30-adet-park-calismasi-devam-ediyor-10739.html