Güroymak’ta 3 aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 15 Mart 2020 21:06
Güroymak’ta 3 aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Koğuktaş köyünde aralarında husumet bulunan 3 aile Güroymak ilçesinde yapılan törenle barıştı.

Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Koğuktaş köyünde üç aile arasında 6 ay süren kan davası, Güroymak’lı kanaat önderi Kenan Caf ve Hasköy Koçköy camii imamı Molla Şerefettin Özalp’ın araya girmesi ile Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’ın katıldığı törenle barışla sonlandırıldı.

​Hasköy ilçesine bağlı Koğuktaş köyünde Kaygın, Şengel ve Aksoy aileleri arasında 6 ay önce 1 kişinin ölümüyle başlayan husumetin sona erdirilmesi için Güroymak ilçesinde barış töreni düzenlendi.

Güroymak ilçesinde bulunan Mehmet Selim Özmen Camisinde düzenlenen törende 3 aile barıştırıldı. 

Üç aile arasında 6 ay süren kan davasında, kanaat önderlerinin ve aile büyüklerinin girişimiyle barış yapılması için ortam sağlanarak tören organize edildi. Barış töreni kuranı kerim tilavetiyle başladı.

Kuranı kerim tilavetinden sonra AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar konuşma yaptı. Taşar konuşmasında, biz bu memleketin çocuğuyuz burada büyüdük aynı dağın pancarıyız zaman zaman kardeşler arasında, aileler arasında, kabileler arasında husumetler olabiliyor sıkıntılar olabiliyor. Ama Allah’a hamd ediyoruz öyle bir dinin mensuplarıyız ki hem Kuran’da hem peygamber efendimizin sulh hutbesinde bütün bu husumetleri ortadan kaldıracak şekilde bunları men etmiştir. Bugünde araya giren büyüklerimiz, arkadaşlarımız, hocalarımız araya girmişler islamın gereği olan bir farzıyatı yerine getiriyoruz. Emeği geçen tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor Allah hepsinden razı olsun dedi.

Hasköy ilçe kaymakamı Murat Güneş konuşmasında, geçtiğimiz günlerde hiçbirimizin istemediği hiçbirimizin tasvip etmediği bir olay oldu. Ancak çok kıymetli büyüklerimizin çok kıymetli kanaat önderlerimizin hızlı bir şekilde yapmış oldukları girişimler sonucu telafisi olmayacak başka olaylara sebep vermeden bu barış tesis edildi. Çok kıymetli kardeşlerim hepimiz kardeşiz, kardeş kardeşin hakkına hukukuna sahip çıkar. Kardeş kardeşin hatasını yeri geldiğinde affeder. Kardeş yine kardeşler arasındaki huzursuzluğu arabuluculuk yaparak düzeltir. Bu anlamda bu barışı sağlanmasında emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederim. 

Düzenlenen törene AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, Muş Hasköy İlçe Kaymakamı Murat Güneş, AK Parti Bitlis İl Başkanı Engin Günceoğlu, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel, AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Cemil Sayılgan, AK Parti Güroymak İlçe Başkanı Öztür Uğiş, Mutki Ohin Medrese Müderrisi Şeyh Fetullah Ayte, Güroymak’lı kanaat önderi Kenan Caf, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-3-aile-arasindaki-husumet-barisla-sonuclandi-21215.html