Güroymak'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinliği 2020

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 10 Kasım 2020 11:36
Güroymak'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinliği 2020

Güroymak'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yılında düzenlenen programlarla anıldı.

Güroymak Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saat 09.05'te çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Güroymak Yatılı Bölge Ortaokulu müdürü Hikmet Aslan yaptı. Aslan konuşmasında, bugün Kasım’ın Onu. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümü. Milletçe, ulusça bir kez daha başımız sağ olsun. Bugün Onu anmak için sıradan bir gün değil. Bugün karalar bağlama günü değil. Bugün O’nu daha iyi anlamak, O’nu takip edebilmek, O’nun gibi ileri görüşlü bir vatansever olabilme günüdür. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır diyen Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan topraklarının sinesine kavuşmuştur. Lakin O’nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları yaşamakta, sonsuzluğa ermektedir. Cumhuriyet ve bağımsızlık O’nun bu vatana ulusa en büyük eseri, hediyesidir. Bu yüzden Atatürk asla ölmeyecek, kalplerde ve dimağlarda yaşamaya devam edecektir dedi.

Güroymak Yatılım Bölge Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerinden Sevnur Eşiçok ve Hiranur Dayan tarafından şiirlerin okunmasıyla program sona erdi.
Programa Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emre Zeyrek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Barış Ulucanlı, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-ta-10-kasim-ataturk-u-anma-etkinligi-2020-21279.html