Güroymak'lı genç 90 şiirden oluşan bir kitap bastırdı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 18 Mayıs 2018 15:26
Güroymak'lı genç 90 şiirden oluşan bir kitap bastırdı

Güroymak ilçesinde yaşayan ve özel bir rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapan şair Nimetullah Ökçetekin, 90 şiirden oluşan bir kitap bastırdı.

Ökçetekin, yaptığı açıklamada, şiir kitabının 112 sayfadan oluştuğunu şiir yazmayı ortaokul yıllarından bu yana yazdığını söyledi. Genç şair Ökçetekin, şöyle konuştu, Şiir yazmaya ortaokul sıralarında başladım.

Kelimelerle oynamayı, anlamını bilmediğim sözcükleri araştırmayı daha sonra o kelimeleri alt alta getirip anlamlı anlamsız mısralar oluşturmaya çalışırdım. Lise yıllarında ise yazmaya olan hevesim devam etti. Türk edebiyatında yer edinmiş ulvi yazar ve şairlerin eserleri ile tanışmam lise yıllarında oldu. O zamanlar ezberimde otuzdan fazla ünlü şairin şiiri vardı. Kitap oluşturma fikrim ise üniversite yıllarının hemen başında oluştu. Bir yandan eğitim hayatımı sürdürürken bir yandan da yazmaya devam ediyordum.

Üniversitenin sonlarına doğru yetmişten fazla şiir yazdım. Üniversiteden sonra da yazmaya devam ettim. Yazdıklarımın ilk meyvesi olan toplamda 90 adet şiirden oluşan Tuhaf Düşler Sokağı adlı kitabımı Mayıs 2018 de bastırdım. Deneme ve sözlerden oluşacak olan ikinci kitap çalışmalarımı da bitirmek üzereyim. Onu da en yakın zamanda basmayı düşünüyorum. İnsan kendisinde bir yetenek olduğunu düşünüyorsa o yeteneğini sonuna kadar kullanması gerekiyor. Özgün cümleler yazmak, sıra dışı eserler meydana getirmek de benim en güzel hayalim oldu. Çok şükür hayallerimden birini gerçekleştirdim dedi.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-li-genc-90-siirden-olusan-bir-kitap-bastirdi-10792.html