Güroymak’ın Gölbaşı Beldesini sel aldı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 26 Ekim 2018 17:29
Güroymak’ın Gölbaşı Beldesini sel aldı

Güroymak İlçesi'ne bağlı Gölbaşı Beldesi'nde 2 gündür etkili olan yağmur, sele dönüştü.

Aşırı yağışlar hayatı olumsuz etkilerken dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar, bugün öğlen saatlerinde şiddetini artırdı. Selden can kaybı olmazken, maddi hasar oluştu. Gölbaşı Belediye Başkanı AK Partili Hikmet Kardaş, yağışın ardından meydana gelen selin beldeye büyük zarar verdiğini söyledi. 
Selin ardından ekiplerin yoğun bir çalışma başlattığını belirten Başkan Kardaş, sel beldede yollara, kanalizasyon şebekelerine, içme suyu hatlarına, menfezlere ve köprülere zarar verdi. Kısıtlı imkanları olan Belediyemiz bunu telafi edemez. Bugüne kadar yapmış olduğumuz altyapı selden büyük zarar gördü. Bunları yeniden onarıp halkın hizmetine sunmamız çok zor olacak. Her yıl sel sularından beldemiz zarar görüyor. İki dönemdir Belediye Başkanlık görevini sürdürüyorum 2009 yılından bu yana Belediye olarak Devlet Su İşlerine müracaatımızı ve projelerimizi sunduğumuz halde herhangi bir çalışma yapılmadı. 2009’dan bu yana ödenek ayrılmadığından Beldemize bu konuda hiçbir çalışma yapılamadı. Yaşanan sel felaketinde en çok can kaybının olmaması bizleri sevindiriyor. Yardım bekliyoruz dedi.

Gölbaşı Şenkaya mahallesinde kalan Yusuf Tören ise yılın 12 ayından 3 ayı boyunca bu sel felaketini yaşadıklarını söyledi. Tören, Her yıl yaşadığımız sel felaketi nedeniyle çok zor durumdayız. Gölbaşı Belediyesi ve personelleri tarafından yaptıkları çalışmalara rağmen imkanlar kısıtlı olması nedeniyle durumumuza çözüm bulunamadı. Yetkili kişilerden devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Yılın 12 ayından 3 ayı boyunca bu tür felaketi yaşamaktayız. 
Belde sakinleri kendi imkanları ile sel sularının evlerine girmemesi için toprakla suyun önünü kesmeye çalışırken kimi ise öğrencisini kendi imkanları ile okuldan almaya çalıştı.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-in-golbasi-beldesini-sel-aldi-20918.html