Güroymak ESO’dan esnaftan kira almayın çağrısı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 16 Nisan 2020 18:01
Güroymak ESO’dan esnaftan kira almayın çağrısı

Güroymak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Şerif İlbeyi dünyanın zor bir sürecin içinden geçtiğini, bu süreci birlikte en az zararla atlatabilmek için toplumun her kesiminin birbirine destek olması gerektiğini

Güroymak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Şerif İlbeyi içinden geçilen zor sürecin kaçınılmaz olumsuzluklara sebebiyet verdiğine dikkat çekerek, mülk sahiplerinden kira almamalarını ve ertelemeye gitmeleri için çağrıda bulundu. 

Güroymak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İlbeyi açıklamasında, esnaflarımızı iş yerlerinde sıkıntılarını gördük yerinde tespit ettik. Kira konuları ile sıkıntılarını dile getirmişlerdi. Bizde sosyal medyada aracılığıyla esnaflarımızın sıkıntısını dile getirerek mülk sahiplerine ilettik. Çok şükür 3 mülk sahibi bizlere ulaşarak kira konusunda 3 aylık almama kararı aldı. Bu yüzden sonsuz saygılarımızı iletiyoruz. Temennimiz başka mülk sahipleri kendi kiracılarına bu destekleri sağlamaları bizi ayrıca mutlu edecektir. Biz hepimiz zor bir süreçte geçiyoruz ülke olarak bu süreçte birbirimize destek olmamız gerçekten önemlidir. Nihayet Allah'ın izniyle bunlar bitecektir bizler yine normal hayatımızda döndüğümüzde bunlar telafi edilecektir.

Herkes üzerine düşeni hassasiyetle yerine getirdiği takdirde sosyal ve ekonomik olumsuzlukları minimum seviyeye çekebiliriz.

Yaşanan salgın ve alınan tedbirler nedeniyle neredeyse durma noktasına gelen ticari faaliyetler ticaret erbabını zor durumda bırakmakta. Dolayısıyla işletmelerin mülk sahiplerinden toplumsal dayanışma çerçevesinde mülk sahibi-kiracı ilişkisinin de zedelenmemesi için esnafımıza destek olmaları için tekrar çağrıda bulunuyoruz.

Başta virüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan iş yerlerinin mülk sahipleri olmak üzere, esnaftan kira bedellerinde indirim/öteleme ve bir süre kira almama gibi uygulamalar ile kiracısı olan mülk sahiplerinden ricamız virüs tehdidi geçene kadar kira alınmaması imkanlar dahilinde esnafımıza destek olmalarını bekliyoruz. Bu süreçte kimseyi mağdur etmeden, iş yeri kapanan esnaflarımızdan 3 ay (Nisan-Mayıs-Haziran) kira bedeli alınmamalı kapanmayan iş yerleri içinde bu yıl içerisinde kira artışı yapılmamalıdır.

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-eso-dan-esnaftan-kira-almayin-cagrisi-21238.html