Güroymak Devlet Hastanesi için flaş gelişme

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 29 Ocak 2019 23:32
Güroymak Devlet Hastanesi için flaş gelişme

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü’nün Adilcevaz Onkoloji Devlet Hastanesi ve Güroymak Devlet Hastanesi D grubundan C grubuna yükseltilmesi talebi Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı.

Vahit Kiler resmi twitter hesabında şu açıklamalara yer verdi, Girişimlerimiz sonucunda Adilcevaz ve Güroymak devlet hastanelerimiz  Sağlık bakanlığı tarafından D sınıfında C sınıfına çıkarılmıştır. Bu sayede her iki hastanemizde 6 olan uzman doktor sayısı 14'e yükseldi. Hayırlı mübarek olsun.

Cemal Taşar resmi twitter hesabında şu açıklamalara yer verdi, Adilcevaz ve Güroymak Devlet hastanemizde 6 olan uzman doktor sayısı 14'e çıkartılacak şekilde planlama yapılacaktır. Böylece uzman doktor sıkıntısı bitmiş olacak. Tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun inşallah.

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü  sosyal medya hesabında şu açıklamayı yayınladı:  “İl Sağlık Müdürlümüz Sayın Dr. Koray Okur ve Bitlis Milletvekillerimizin girişimleri sonucu Adilcevaz Onkoloji Devlet Hastanesi ve Güroymak Devlet Hastanemiz C grubu hastane rolünde  50 yatakla hizmete devam etmesi 24.01.2019 tarih ve E.206 sayılı Bakanlık Makam onayı ile uygun görülmüştür.

Adilcevaz Onkoloji ve Güroymak Devlet hastanemizde şuan 6 ana branşta uzman tabibin hizmet vermekte ancak C grubuna yükseldikten sonra toplam 14 branşta hizmet verilecektir. Göz Doktoru, Kulak Burun Boğaz Doktoru,Üroloji Uzmanı, Radyoloji Uzmanı, Genel Cerrah Uzmanı, Kadın Doğum Uzmanı, Dâhiliye Uzmanı, Çocuk Uzman Doktoru, Ortopedi, Fizik Tedavi, Acil Tıp Uzmanı, Anestezi ve Acil Serviste hizmet vermek üzere 11 pratisyen bulunacaktır.

Bugünden itibaren Adilcevaz Onkoloji ve Güroymak Devlet Hastanemiz C grubuna yükseldiğinden dolayı Sağlık Bakanlığımızdan Doktor, yardımcı sağlık personeli atamalarında ve tıbbi cihaz alımlarında öncelik tanınacaktır.

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-devlet-hastanesi-icin-flas-gelisme-21020.html