Güroymak’a bağlı Gölbaşı Beldesinde sağanak yağış sele neden oldu

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 10 Mart 2018 12:34
Güroymak’a bağlı Gölbaşı Beldesinde sağanak yağış sele neden oldu

Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinde, şiddetli yağmur sele neden oldu.

Gölbaşı Beldesinde yaşayan vatandaşların yaptığı açıklamada, yağışın ardından meydana gelen selin beldeye büyük maddi zarar verdiğini söyledi. 

Her yıl aynı sorunu yaşadıklarını söyleyen Beldede ikamet eden Feyzullah Çalışkan Nemrut dağına yağan yağmurun kar suları ile birlikte ana ve mahalle yollarına, kanalizasyon şebekelerine, içme suyu hatlarına, menfezlere ve köprülere zarar veriyor. Şiddetli yağmur sele dönüştü ve beldede büyük maddi hasar meydana geldi. Hayvanlarımız çoğu kez telef oluyor. Yetkilerden yardım istiyoruz dedi.

Belde sakinleri sokaklarda tıkanan rögarları kendi imkanları ile açmaya çalışıyor.

Mehmet Yaşar ise, Gölbaşı halkı olarak Belediyemize müracaat etmiş bulunmaktayız. Bugün yağan yağmurdan dolayı bütün belde olarak mağduruz. Kanalizasyonlarımız ve su tesisatlarımız zarar gördü. Vatandaş olarak mağduriyetimizi gidermek için büyüklerimizden bu halk olarak talep ediyoruz. Bu güne kadar yapmış olduğumuz altyapı selden büyük zarar gördü. Beldemiz Nemrut Dağı'nın eteğinde yer alıyor. Sesimizi duyurabilmek için Beldede bir can kaybının yaşanması mı gerekiyor dedi.

Belediye araçları ve vatandaşlar gelen sel sularının tahliye çalışmalarına başladı. 
 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/guroymak-a-bagli-golbasi-beldesinde-saganak-yagis-sele-neden-oldu-10719.html