Günkırı Beldesinde yeni cazibeli su kaynağıyla beslenecek

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 7 Aralık 2020 13:44
Günkırı Beldesinde yeni cazibeli su kaynağıyla beslenecek

Günkırı Belediyesi, Pınarbaşı mahallesinde bulunan su deposunu, akış hızı saniyede 1,5 litreye tekabül eden yeni bir cazibeli su kaynağı ile besleyecek.

Günkırı Belediyesi, beldenin sınırları içerisinde yer alan su kaynaklarını bir bir değerlendiriyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl içerisinde de cazibeli su kaynağı çalışmasını sürdüren belediye, Pınarbaşı mahallesinde bulunan su deposunu yeni bir su kaynağı ile besleyecek.

​Mühendis nezaretinde sürdürülen ve yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıktan getirilecek olan cazibeli su kaynağının akış hızı saniyede 1,5 litreye tekabül edecek.

100’lük su borularının döşendiği hat direkt su deposuna bağlanacak.

Çalışmalarını yerinde denetleyen Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, Yerini tespit ettiğimiz cazibeli su kaynaklarımızın sayesinde elektrik kullanımına gerek kalmadan bu suyumuzu şebeke hatlarımıza bağlıyoruz. Bu cazibeli kaynaklarımız sayesinde elektrik faturalarımızdan büyük tasarruf sağlamış oluyoruz. Çalışmalarımız mühendis nezaretinde tüm hızıyla devam ediyor.

İnşallah en kısa sürede bu çalışmamızı bitirip, halkımızın su ihtiyacını sorunsuz bir şekilde karşılamış olacağız. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun diye konuştu.
 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/gunkiri-beldesinde-yeni-cazibeli-su-kaynagiyla-beslenecek-21289.html