Gölbaşı Beldesinde öğrencilere yönelik gıda güvenliği eğitimi verildi

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 20 Nisan 2022 17:33
Gölbaşı Beldesinde öğrencilere yönelik gıda güvenliği eğitimi verildi

Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce İlçeye bağlı Gölbaşı Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulunda öğrencilere mesleki kariyer ve okullarda gıda güvenliği eğitimi verildi.

Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda güvenliği eğitim sorumlusu tarafından Gölbaşı Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulunda verilen eğitimde çocukların gıda tüketimi ve hijyen konularında bilinç seviyeleri artırılması, mikrop nedir, doğru el yıkama, kantinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, marketten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve mesleki kariyer ile ilgili bilgiler anlatıldı. 

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Reşit Kardaş eğitimde, meslek seçimi hakkında bilgiler Alo 174 gıda hattı, okul logolu ürünler, fırından ekmek - simit alırken dikkat edilmesi gerekenler (unlu mamul-eldiven-para ilişkisi) hakkında bilgi sahibi olmaları hedefleniyor Gelecek nesillerimizin temeli olan çocuklarımızın, daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi için, eğitim faaliyetlerimize okullarda devam edeceğiz. 

Bakanlığımız 2018- 2022 Stratejik Planında yer alan, Okullarda Gıda Güvenirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek hedefi doğrultusunda 2018 yılından bu yana eğitimler yürütülmektedir. Ancak 2020- 2021 yılları arasında ülkemiz ve dünyada yaşanmakta olan Covid-19 pandemisi nedeniyle, okulların kapalı olması sonucunda yapılamayan eğitim çalışmaları yeniden başlamıştır denildi.

Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce verilen eğitime Güroymak İlçe Tarım Müdürü Mehmet Reşit Kardaş, Ziraat Yüksek Mühendisi Ayhan Bulduk Veteriner Hekim Selin Karaberber ve Erbil Zeydan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/golbasi-beldesinde-ogrencilere-yonelik-gida-guvenligi-egitimi-verildi-21417.html