Bitlis'te Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 11 Ocak 2019 23:45
Bitlis'te Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Bitlis Valisi Oktay Çağatay Başkanlığında muhtarlarla uyuşturucu ile mücadele bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, toplantıda uyuşturucuyla mücadele konusunda ülke genelinde İçişleri Bakanlığı ve Yeşilay tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verileceğini söyledi. Vali Çağatay, uyuşturucunun Bitlis’te büyük çapta olmadığını, ancak tedbir alınmaması durumunda ciddi sonuçlar doğurabileceğini hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünya’nın bütün devletleri, uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerle mücadele ediyor. Bizde bugün ciddi anlamda Türkiye’nin gündeminde olan ve dünyanın karşılaştığı uyuşturucu belası ile mücadele için bir araya geldik. Bitlis’te iki ay önce göreve başladım. İlk geldiğimiz günden itibaren bu konuyu gündemde tutmaya çalıştık. Bitlis’imiz istatistiklere bakıldığında çok şükür uyuşturucu kullanımı anlamında çok daha iyi durumda.”

Uyuşturucunun kolay ulaşılabilir duruma geldiğini hatırlatan Vali Çağatay, “Emniyet güçlerimiz uyuşturucu ile mücadele ediyor. Biz ne kadar bu torbacıları yakalayıp tutuklatsak da uyuşturucu ile tam anlamıyla mücadele etmiş olmuyoruz. Ailelerimiz ve muhtarlar bu konuya sahip çıkmazsa başarıya ulaşamayız. Topyekûn mücadele ile her bireyin etrafına ve çocuklarına sahip çıkmasını ümit ediyoruz. Gençleri sağlıklı bireyler olarak yetiştireceğimize inanıyor, toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hasan Basri Karakuş tarafından uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar, analizler ve hedefleri içeren bilgilendirme sunumu yapıldı. Yeşilay’ın da sunum yaptığı toplantıda, muhtarlardan özellikle uyuşturucuyla mücadelede güvenlik güçlerine destek olmaları istendi.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/bitlis-te-uyusturucuyla-mucadele-toplantisi-yapildi-21001.html