Bitlis’te 2019-2020 eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısı yapıldı

Kategori: EĞİTİM - Tarih: 5 Eylül 2019 22:45
Bitlis’te 2019-2020 eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısı yapıldı

Bitlis’te 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı öncesinde okulların fiziki durumu, güvenliği ve internet bağımlılığı hakkında hazırlık toplantısı düzenlendi.

Bitlis Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Oktay Çağatay, Vali Yardımcısı Kemal Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul yöneticileri, muhtarlar ve okul aile birliği başkanları katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, toplantıya katılanlara okullar hakkında bilgi verdi.

Programda konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis’te devlet yatırımlarının yanı sıra Bitlisli hayırseverlerin de eğitime büyük katkılar sunduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı yapılan bu toplantıdaki amacımız; 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında çocuklarımızın eğitimlerini huzur içinde almalarını sağlamaktır. Bitlis’te okullarımızdaki öğrenci sayısı ve altyapı bakımında çok olumlu bir durum var. Allah devletimize zeval vermesin. Bitlis’te Türkiye’ye örnek olacak bir durum var. Çok ciddi sayıda bağışçılarımız var. BETAV gibi kurumsal anlamda ve şahsi bağışçılarımız var. Onlar bizim alt yapımıza katkı sunmuşlardır ve sunmaya devam ediyorlar. İnsanın olduğu yerde ihtiyaçlar bitmiyor. Okullardaki beceri geliştirme sınıflarında, Bakanlığımızın katkısı kadar Bitlisli hayırseverlerinde katkıları var. Okullarımızda geçen eğitim yılında asayiş yönünden hemen hemen hiçbir olay olmadı. 2019-2020 eğitim öğretim yılının kazasız, belasız geçmesini temenni ediyorum. Yapılacak çalışmalar için şimdiden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Program, Milli Eğitim Müdürlüğü proje koordinasyon merkezi tarafından hazırlanan ‘İnternet Bağımlılığı’ sunumu ile devam etti. İnternet bağımlılığının belirtileri ve önleyici tedbirler hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Programda, 2019-2020 eğitim öğretim yılında alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı. Programa katılanların karşılıklı soru cevap şeklinde fikir alışverişinde bulunmalarının akabinde program sona erdi.
 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/bitlis-te-2019-2020-egitim-ogretim-yili-hazirlik-toplantisi-yapildi-21125.html