Bitlis'te 17 tekstil firması Güroymak’ta bir araya geldi

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 31 Aralık 2021 14:48
Bitlis'te 17 tekstil firması Güroymak’ta bir araya geldi

Bitlis ve ilçelerinde faaliyet gösteren 17 tekstil firması Güroymak ilçesinde bir araya geldi.

İlçede faaliyet gösteren ve ev sahipliği yapan Nur Tekstil firması, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz başkanlığında istişare toplantısı gerçekleştirildi. Bitlis ve ilçelerinde faaliyet gösteren 17 tekstil firma yetkilileri soru ve cevaplar karşılığında fikir alışverişinde bulundu.

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Milli Eğitim Bakanımızın başkanlığında mesleki eğitimi geliştirme istihdamda artırma adına sektör temsilcileri ile planlı olarak toplantı yapıyoruz. Bugün Güroymak ilçemizde tekstil alanında sektörde hizmet eden 17 firmamızla bir araya geldik. Bunların çıraklık eğitimi, ustalık eğitimi, kalfalık eğitimi, usta öğreticilik eğitimiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bu konuda yapılabilecekleri kararlaştırdık yol haritamızı netleştirdik. Bu bağlamda yolumuza devam edeceğiz. Ev sahipliği yapan Nur Tekstil’e bu manada çok teşekkür ediyoruz. Bitlisin istihdam problemi ortadan bu şekilde kalkacaktır. 

Güroymak ilçesinde faaliyet gösteren Nur Tekstil sahibi Sıraç Nur ise yaptığı konuşmada, bugünki yaptığımız toplantıyla alakalı başta il müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Bitlis’teki 17 tane tekstil firmasının katılımıyla çok güzel istişareli bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah istihdam konusunda ilimize ilçemize hayırlısı olur. Mesleği eğitim ile alakalı ortaokulu bitirip liseye yerleşmeyen gençlerimize herhangi bir meslek dalında eğitimi içermektedir. Bizim sektörümüz olarak 18 yaş altını alamadığımız için ortaokulu bitirmiş sadece ortaokul diploması olan arkadaşlarımızı biz kendi bünyemize dahil ediyoruz. Yaklaşık 5 yıldır mesleği eğitim programlarıyla aktif bir şekilde çalışıyoruz. Daha önceden iş kazası ve meslek hastalığı sigortası okul tarafından yapılıyordu tamamen öğrencilik statüsünde olup biz bunların genel sağlık sigortasını da yapıyorduk. Asgari ücret oranında üstünü tamamlayıp bu şekilde arkadaşlarımızı çalıştırıyorduk. Yeni çıkan yasaya göre artık genel sağlık sigortası da okul tarafından yatırıldığı için bölgedeki özellikle tekstil alanında çalışan işletmelere ciddi bir katkı sunacağına inanıyorum. Katılım sağlayan meslektaşlarımıza il ve ilçe milli eğitim müdürlerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bölgede faaliyet gösteren tekstil firma sahipleri Nur Tekstil çalışma alanını gezdi. Toplu hatıra fotoğrafı çeken firma sahipleri aylık toplantılarını devamlı hale getireceklerini iletti. 

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, İl ve İlçe Mesleki Eğitim Müdürleri ve tekstil firma sahipleri katıldı.

 

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/bitlis-te-17-tekstil-firmasi-guroymak-ta-bir-araya-geldi-21383.html