Bakan Özer Güroymak'ta Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına katıldı

Kategori: GÜNCEL - Tarih: 19 Temmuz 2022 17:30
Bakan Özer Güroymak'ta Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına katıldı

Ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Bitlis'e gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Güroymak ilçesine bağlı Üzümveren Köyünde Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldüğü İlkokulu'nun açılışını yaptı.

Programda konuşan Bakan Özer, son 20 yılda eğitimde büyük bir devrimin yaşandığını, Türkiye'nin 81 ilinde, İstanbul, Ankara, Hakkari, Kars, Bitlis' ve Muğla'da hiçbir bölgeyi ayırmadan çocukların eğitime çok rahat erişebilmeleri için devasa yatırımlar yapıldığını söyledi.

Özer, Cumhurbaşkanının başlangıcından itibaren eğitime her zaman birinci önceliği verdiğini, son 20 yılda bütçeden en büyük payın her zaman eğitim verildiğini, ek bütçeden de eğitime en yüksek pay aldığını ifada etti.

Eğitime verdiği desteklerden dolayı Cumhurbaşkanına şükranlarını sunan Özer, "Neden 70 yıl gecikmeyle bu gelişmeler sağlandı? Onu da sizin takdirlerinize bırakıyorum. 20 yıl hizmet aşkıyla, vatandaşın imkanlarını iyileştirmek için eğitimden sağlığa, altyapıdan ulaşıma her türlü alanda vatandaşın ayağına hizmetin gittiği bir döneme tekabül ediyor. Hizmet etmekten mutlu olan, aşkla, şevkle çalışan bir ekip var. İnşallah el ele vererek bunları çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Eksikliklerimizi biz gidereceğiz." dedi.

Vali Oktay Çağatay, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Cemal Taşar da kentteki eğitim yatırımları hakkında bilgi vererek, açılışı yapılan Köy Yaşam Merkezi'nin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından, açılışı yapılan ve Köy Yaşam Merkezi olarak hizmet verecek Güroymak Üzümveren İlkokulu gezildi.

Programa, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Deniz İnan, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Güroymak Kaymakamı Ramazan Cankanoğlu, Emniyet Müdürü Celal Özcan, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

https://www.guroymakhaber.com/haberprint/bakan-ozer-guroymak-ta-koy-yasam-merkezi-nin-acilisina-katildi-21428.html